OTT VOLTUNK: Közel negyven fellépővel emlékeztek Csábon

OTT VOLTUNK: Közel negyven fellépővel emlékeztek Csábon

Minden évben ünnepi programmal tisztelegnek Csábon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. Idén közel negyven szereplő mutatkozott be az alapiskola színpadán.

Az ünnepséget a helyi kórus és a zeneiskola énekkara nyitotta meg, majd az alapiskola diákjainak műsorán keresztül beleélhettük magunkat a forradalmi eseményekbe.

Ezt követte a mára már rendszeresen közreműködő Ipolybalogi Művészeti Alapiskola Csábi tagozatának zenés összeállítása, melynek keretében Híves István, az iskola igazgatója is bemutatkozott klarinétjával.

 

Szeder Kórus

Az első részt a Zaťko Veronika vezette Szeder Kórus zárta csábi népdalokkal.

Pihenésképpen egy rövid videó összeállítást láthattunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előzményeiről és lefolyásáról, mely közben Baráz Ádám zongoraművész improvizált.

 

Baráz Ádám

A program második részét Máth Bianka éneke nyitotta, akit Ádám zongorán kísért. Ezt követőn saját műveibe is betekintést adott: a Magyar anyag című zongorára írott kompozíciójából szólaltatott meg két tételt.

Zárásként meglepetéssel készültek a fellépők. Az énekesekhez helyi zenészek is csatlakoztak, Zatyko Péter (Elán Forever), Zagyi Nikolasz (Unlimited Soul) gitáron, Zaťko Ervin (SZEVÁM) pedig basszusgitáron. Több mint harmincan adták elő Bodony András Hazám és Tolcsvay László Nemzeti dalának feldolgozását.

 

A meglepetés

A teljesen megtelt közösségi terem nagy tapssal köszönte meg a színvonalas műsort a fellépőknek és a szervezőknek.

 

 

ZE, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos