OTT VOLTUNK: A legnagyobb Apostol slágerek szóltak a Felvidéki Juniálison

A jövőre 50 éves Apostol együttes a Felvidéki Juniálison adott nagykoncertet, amelyet idén negyedik alkalommal rendeztek meg Dunaszerdahely szívében, a városi műjégpályán.

A másfél órás koncert keretében hallhattuk az együttes legismertebb dalait, de Demis Roussos Forever and Ever című világslágere is felcsendült. Igazi élmény volt nem csak az idősebb korosztály számára.

Az Apostol mai felállásában Németh Zoltán a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Meződi József énekel, Pete László harsonán játszik, Baranski László gitározik, Muck Ferenc szaxofonozik, Szabó Ferenc dobol, a hangzást két vokalista, Berecz Bea és Demjén Noémi teszi teljessé.

 

Apostol együttes

 

Az 1970-ben alakult Apostol együttes eredetileg dzsesszrockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére áttéréssel 1974-ben kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem. Az Apostol 1979-ig megtartotta kettősségét, itthon és külföldön is részt vett dzsesszfesztiválokon.

 

Apostol együttes

 

Az együttes a nyolcvanas évek közepétől a színházi zene felé fordult, a Rockszínház tagjaként számos sikeres produkcióban - a Sztárcsinálókban, az Evitában, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Nyomorultakban, a Miss Saigonban, a Sakkban - működött közre. A csapat "újrafelfedezését" a kilencvenes évek második fele hozta, amikor több válogatásalbum is megjelent.

 

Nézzétek meg a fotóinkat:

 

{gallery}galeria/apostol-ds2019/{/gallery}

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András