Az idei év első koncertjeit Pozsonyban adta a Tanítókórus

Első koncertjeit Pozsonyban adta a Tanítókórus

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa idei második összejövetelét Pozsonyban tartotta február 6-8. között.

Ennek keretében pénteken a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában megnyitották azt a kiállítást, amely a tavaly jubiláló kórus ötvenéves történetét dolgozza fel 600 hónap – 600 dal címmel. Az ünnepség elején és végén Józsa Mónika és Tóth Árpád vezetésével összesen öt művet mutatott be a kórus az összegyűlteknek.
A vándorkiállításnak ez a második állomása, és az a cél, hogy Szlovákia számos magyarlakta településén bemutatásra kerüljön. Áprilisban Léván, ősszel pedig Kassán is megtekintheti majd a közönség a kiállítást.

A kórus szombaton, február 7-én a Szlovák Rádió 5-ös stúdiójában nyilvános hangversenyt is adott, melyről rádiófelvétel készült. A koncerten nemcsak a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa lépett fel, hanem az a Csalló Zenekar is, amely a tanítókórust amerikai turnéjára is elkísérte. A közönségnek a tengerentúli koncertek programját mutatta be mindkét együttes, az első és utolsó részében kórus, a kettő között pedig a Csalló Zenekar.

A tanítókórus az idei év folyamán is az ország különböző pontjain ad majd koncertet, hogy továbbra is népszerűsítse a kóruséneklést és példát mutasson a többi hazai kórusnak.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Cséfalvay András