Szerelem nyara – második nap a Gombaszögi Nyári Táborban

Gombaszögi Nyári Tábor

Ma hivatalosan is megnyitotta kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor. Beindultak a programok, életre kelt a vidék. Gyorsan telt az idő és újabb este köszöntött a táborlakókra, ami itt újabb fergeteges bulit jelent. Sikeresen megépült ugyanis a nagy színpad, amit két banda is "letesztelt".

Az Aylen's Fall kezdte, akiktől kemény rockot hallhattunk. Az énekesek, Gyuri és Mir, remekül "hergelték" a közönséget. A gitárosok (Mir és Kiss Csaba) is brillíroztak. Lui, a basszgitáros pedig keményen küldte az alapot. Én koncerteken általában a dobosoknak külön figyelmet szentelek (eredetileg én is dobosnak készültem, talán ezért). Milan (dobos és zenekar alapító) úgy bűvészkedett, mintha egy nyolckarú hindu isten lenne. Elmodható, hogy a modern idők rock´n´rollját játszották.

Ez az, amit imádok a szervezőkben: úgy állították össze az esti koncerteket, hogy először a legjobb banda játszik, és mikor már mindenki eksztázisban tombol, hoznak egy még jobb produkciót. Így volt ez most is. Berobbant a Kaukázus együttes. Zenéjükben leginkább alternatívak, szövegeikben a kor problémáival foglalkoznak, legyen az politika vagy környezetvédelem. Az énekes/basszusgitáros Kardos-Horváth János remekül megértette magát a közönséggel, szinte együtt lélegzett vele. Fűrész Gábor (szólógitár) "transzban" pörgött a hangszerével. Néhányszor vallásos áhitattal letérdelt az erősítő elé, hogy jobban torzítson. A billentyűs, Fodor Máriusz remekül tette néhány szám alá a pszichedellikus alapot. A dobos, Toldi Miklós úgy püfölte a cuccot, mintha szerelmesen gyűlölné. A koncert vége felé felhívtak pár csajt és srácot közös éneklésre és táncra.

Dübörgött a mellkasom a boldogságtól és persze a basszustól. Jöhet a következő nap...este.

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

 



Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: ATEMPO.sk & Gombaszögi Nyári Tábor