Még tart a szerelem nyara – negyedik nap a Gombaszögi Nyári Táborban

Gombaszögi Nyári Tábor

A ma esti buliról rendhagyó módon számolok be. Ennek miértje mindenki előtt világos lesz a cikk végén. Szóval a második koncerttel kezdem, a Kiscsillaggal.

Lovasi bandája hozta a formáját. Humoros átkötései mindenkit szórakoztattak. Az együttes számai pedig hálás viszonzásra találtak a közönség soraiban, akik velük énekelték szinte mindegyik nótát. Dinamitként robbantak a sorok közt. Háromszor adtak ráadást, és mindenki tombolt. Azért volt pár baki: mikor a színpadon, zene közben a technikusok egymáson követték az egyik kábel végét, a billentyűs-gitárosnak szétesett a gitárja, a fénytechnika is picit mesterkéltnek tűnt, a legtöbb dal pedig sima modern boogie-nak hangzott, mintha Chuck Berry-t láttam volna új kiadásban. De ez semmit se von le abból, hogy a közönség vette a lapot és minden felfordult. Fergeteges buli volt, amire mindenki beindult. De valószószínűleg azért, mert a legtöbben nem voltak az előző "rock-ragnarökön".

A Musí byť koncertjén kevesebben voltak, de annál nagyobb pörgés volt. Eleinte kicsit szkeptikus voltam, de a banda hamar bebizonyította, hogy komoly figyelmet érdemelnek. Saját stílusuk, amit "grep"-nek hívnak, abszolút hitelesen egyedivé teszi őket. A banda keményen zúzott, az énekes (Peťo Jakub), mint egy viking isten üvöltött. A nyers erőt dobták a közönség felé. A végére tartogatták a meglepetéseket. A saját dalok után néhány feldolgozással ("Killing in the name of" és a "Smells like teen spirit") robbantottak annyira elementárisan, hogy még én is – a kis visszafogott- teljesen nekivadultam északi farkas módjára együtt üvölteni a többiekkel. Csatamező volt a nézőtér. Remekül késleltették a csúcspontokat. Amikor már azt hittük soha nem jön a megoldás, hirtelen elszálltunk. A banda leszívta a lelkünket, elrepítve a Valhallába, hogy aztán regényes tájakról visszatérve egymásnak meséljünk.

Ha a Kiscsillag dinamit volt, akkor a Musí byť a brutál atombomba. A Kiscsillag se volt semmi, de a másik csapat után rágóguminak hangzott. Mindesetre megéri itt lenni és minden koncertélmény egy örök emlék. Jöhet a következő este ...

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

 



Bódis Attila, ATEMPO.sk