Itt a végeredmény - Peron Music Tehetségkutató Fesztivál

2015. szeptember 26-án került megrendezésre Tatabányán a huszadik Peron Music Tehetségkutató Fesztivál a Nemzeti Művelődési Intézet, a Peron Music Alapítvány, a Vértes Agorája és a Hangszeresek Országos Szövetsége együttműködésében. A rendezvény célja volt, hogy a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról és megmutassák zenei tehetségüket. Az eseménynek a tatabányai Vértes Agorája (2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) adott otthont. A rendezvény megnyitóján Bereznai Csaba alpolgármester mondott köszöntő beszédet a tehetségkutatót méltatva.

A zsűri

Az idei zsűrit 7 fő zenei szaktekintély alkotta:
Újfalusi Gábor (KÖTEG - Könnyűzenei Tehetségkutatók Grémiuma, Nemzeti Művelődési Intézet, Öröm a Zene Tehetségkutató szervezője)
Kardos-Horváth János (zenész, dalszöveg író, Kaukázus együttes frontembere)
Ruff Ferenc (Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója)
Dandó Zoltán (session zenész, hangmérnök)
Kővári Gábor (MTVA – Petőfi Rádió)
Doncsev András (MTVA Kulturális Főszerkesztő-NKA)
Andrásik Remo (HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke)

Diákzsűri

Munkájukat ez alkalommal 50 fős diák zsűri egészítette ki. Ez Tatabányán különleges szakmai fejlesztés eredménye, amelyet már több városban is átvettek jó példaként.

Az első helyezett Ulbert-Hesz Project továbbjutott a Budapest Music Expon megrendezésre kerülő Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj egy 1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai utalvány. Október első hétvégéjén kiderül, mely előadó lesz ezzel gazdagabb.

Ulbert-Hesz Project

Díjazottak:
1. helyen végzett: Ulbert-Hesz Project
2. helyen végzett: Aurevoir.
3. helyen végzett: Jolly Jackers

Különdíjazottak: Four People One Pack (Székelyudvarhely) és Rage In Peace

A díjazott zenekarok fesztivál meghívásokat, megjelenési lehetőségeket és zenei kiegészítőket nyertek. Nagy meglepetésre második helyen végzett a gyermelyi Aurevoir zenekar. Ők kezdték az egész napos rendezvényt. Produkciójukkal igen magasra tették a mércét. A határon túli zenekarok közül a Four People One Pack legénysége lett különdíjas. Leginkább annak örülhettek, hogy a Magyar Rádióban indulhat dalaik sugárzása.

Tatabánya Megyei Jogú város különdíját Turainé John Katalin alpolgármester adta át a győztes Ulbert-Hesz duónak. Kiemelte, hogy nagyon fontos a fiatal tehetségek álmainak megvalósulása. Ennek egy állomása a Peron Music Tehetségkutató. A siker eléréséhez minden alkalommal rengeteg munka és teljesítmény szükséges. Csak a befektetett munka hozza meg a remélt sikert.

aTEMPO.sk / Peron Music