Stand Up and Scream meets Bass Kontrol!!!

The Grove

Pénteken ötödször került megrendezésre a dunaszerdahelyi Soul Hunter Klubban a Stand up and Scream meets Bass Kontrol elnevezésű bulisorozat. Amikor kollégáimmal megérkeztünk csak néztem, hogy mennyien állnak kint a klub előtt és szórakoznak. Első gondolatom az volt, hogy a bulit kilakoltatták az utcára, a másik pedig (amikor nyílt a bejárat és az arcomba táncoltak a mély basszusok és az emberáradat), hogy te jó ég, honnan került ide ennyi ember?! De hát mi a jó buli ismérve? Pont ez! Bementünk, kirendelte mindenki a magáét, és belevetettük magunkat először a metál kemény tengerébe, majd egy nagy hullámmal átdobódtunk a D´n´B partjaira.

Az est első felét a Starfist zenekar kezdte, majd a pozsonyi Faith In The Wolf zenekar folytatta és, hogy Dávid szavaival éljek: a Blizard zenekar „legyalulta a színpadot!“. A The Grove trashbeat cirkusza technikai okok miatt elmaradt, így Soldierr, mint MC és a BACK3R & VOID páros lépett a lemezjátszók mögé. E párost a Bass Attack partysorozatokról ismerhetjük, majd végül az M2K duó fejezte be az estét.

The Grove

Megkérdeztem Morovics Dávidot, a Stand up and Scream partysorozat szervezőjét és GyStoret, a Bass Kontrol társszervezőjét, hogy ők hogyan ítélik meg ezt a péntek estét.

“ Pár órával a kezdés előtt úgy alakult, hogy a fő zenakar dobosa lesérült, így nem tudtak eljönni. Vállalkoztam arra a lehetetlen küldetésre, hogy rövid idő alatt összekaparjak valami normális, az estébe beleillő épkézláb bandát. Izott a telefon, a chat, és végül egy pozsonyi hardcore banda, a Faith In The Wolf eltudott jönni, így megmentették az estét, amiért ezúton is hálás köszönet nekik! Összességében egy pozitív, energikus, jó hangulatú és atmoszférájú estén vagyunk túl.“ - meséli Dávid.

„Ez volt az 5. Stand up and Scream meets Bass Kontroll party. Megmondom őszintén, hogy kicsit féltünk, hogy az időjárás miatt kevesen jönnek majd, de szerencsére szép számban megjelentek, voltunk vagy százan. Nagyon jó hangulat volt, az első két bulin még furcsállták az emberek, hogy a metál keveredik a drum and bassel, de mostanra szerintem már megszokták.“ - mondja GyStore, és hozzáteszi, hogy a következő Stand up and Scream meets Bass Kontrol jövőre februárban lesz. Aki lemaradt most róla, az már most jegyezze be a naptárába!

...és hogy mire számíthatunk a közeljövőben?

GyStore: "Decemberben lesz egy Bass Kontrol buli, ahol különböző stílusok fognak keveredni, mint pl. dubstep, trap… Ezen kívül én szervezem a ConnAction nevű dnb party sorozatot is a szintén dunaszerdahelyi NFG klubban. A következő ConnAction november 13-án lesz. Várunk mindenkit sok-sok szeretettel!"

Dávid: "Nagyon sok alakulóban lévő projektünk van az elkövetkezendő hónapokra. A SuaS úgy néz ki, hogy a határon túlra is átterjeszkedik. De erről majd később. Viszont ezen a hétvégén mindenkit szeretettel várunk Sellyére."

Köszönöm a válaszokat, a pénteki bulit és sok sikert kívánok!

Varga Bianka, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)