Eldőlt, ki az idei Tehetség A Tét győztese

A jubileumi Tehetség A Tét sorozat döntőjének, már hagyományosan Gúta város adott otthont a helyi Művelődési Központban. Színes, változatos és élményekben gazdag programot biztosítottak a szervezők, zenével, tánccal és énekkel fűszerezve.

A döntőben öten álltak színpadra:

Szalai Arnold - Köbölkút
Sóki Csilla - Kicsind
Pinke Vivien - Perbete
Bánházi Dóra - Naszvad
Keszegh Vivien - Bátorkeszi

A versenyzők a zsűri által kiválasztott két legjobb dalukat adta elő a lelkes közönségnek.

Mivel jubileumi gáláról volt szó, hisz már tizedik alkalommal rendezték meg, így számos vendégfellépő is megtisztelte jelenlétével és műsorával.

Sukola Tamás mellett a műsort Babos Kitti - az első TAT győztese Bemondó kategóriában - vezette. A Gála sztárvendége - szintén az első TAT győztese - Mészáros Tamás saját dalait énekelte a Margaret táncklub fergeteges tánckoreográfiáival kísérve.
A IX. sorozat győztese, Benyó Erika is színpadra állt saját dalával, melyet tavalyi győzelmével érdemelt ki.
Az este folyamán bemutatkozott a Coolclub Slovakia polgári társulás újabb kezdeményezése is, a Felvidéki Lányok Társulata. Ebben a formációban egykori sikeres TAT énekesek, Bús Anikó, Pasztorek Cynthia Éva és Benyó Erika táncprodukciókkal kísérve énekeltek világslágereket magyarul.

A jubileum kapcsán a szervezők első alkalommal adták át a Coolclub Nívó díjat. A társulat ezentúl minden évben díjazza azt az egy személyt, aki sokéves munkájával járul hozzá a felvidéki magyar kultúra fennmaradásához és fejlődéséhez. Első alkalommal ezt az elismerést a perbetei Ádámka Erika kapta.

És végül a X. Tehetség A Tét sorozat győztese a kicsindi Sóki Csilla lett, kinek ezennel mi is szívből gratulálunk. Fődíja pedig 1 saját dal, Pécsváradi Zoltán zeneszerző stúdiójából. 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Gergely