A DAL 2017: Totova (Tóth Gabi) - Hosszú Idők

Totova (Tóth Gabi) és Freddie Shuman feat. Lotfi Begi Hosszú idők című szerzeménye is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet. 2005-ben megjelent Fekete virág című debütáló albuma, melyről két videoklip készült el, a Fekete virág és a Vágyom rád című dalokból. A lemezbemutató koncert 2006-ban a Művészetek Palotájában volt.

2007-ben megjelenik a Szívemet adnám című kislemeze, amelyhez videoklip is készült. Még ebben az évben a VIVA újonnan induló A Stáb című műsorában főszerepet kapott, amely a VIVA legnézettebb műsora lett.

2008-ban a Tiszta Fejjel Projekt egyik kampányarca lett Tóth Gabi. Még ez év tavaszán leforgatták az Érte megérte című dalhoz a videoklipet. 2009-ben elkezdik Tóth Gabi második nagylemezének számait felvenni, illetve elkészül legújabb klipje a Salalla című dalhoz. A következő évben megjelenik a második stúdióalbuma Elég volt! címmel. 2010-ben a magyar X-Faktor egyik sztárfellépője, illetve felvette a Való Világ című valóságshow-sorozat negyedik szériájának főcímdalát, mely az Üdvözöl a Való Világ címet kapta. A dal annyira sikeres lett, hogy végül az ötödik, hatodik és a hetedik szériában is hallható volt.

2012-ben elindult A Dal című műsorban, egészen a döntőig jutott a Nem kell végszó című dalával, de győzni végül nem tudott. Dala a MAHASZ kislemezeladási listájának negyedik helyéig jutott. 2013-ban az X-Faktor egyetlenegy női mentora volt Geszti Péter, Szikora Róbert és Alföldi Róbert mellett. Ugyanebben az évben felvette az Éjjel-nappal Budapest című népszerű magyar sorozat főcímdalát. Egy évvel később, 2014-ben is visszatért a tehetségkutató műsorba, továbbra is mentorként Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Szűcs Gábor (Little G Weevil) mellett ülve. 2015-ben az RTL Klub-tól átigazolt a TV2-höz és részt vett a csatorna Sztárban Sztár című produkciójában. Gabi a harmadik helyen végzett a zenés show-műsorban. 2016-ban ismét az X-Faktor mentora Gáspár Laci, Puskás Péter és ByeAlex mellett. Új projektje a Totova, mely a modern és az autentikus világzenei hangzást ötvözi egymással.

Az új dalban Gabi együtt dolgozott Freddie Shuman-nal (Molnár Tibor Attila), akit a Tha Shudras zenekar frontembereként ismerhetünk. Ő írta a szöveget és a zenét is. A hangszerelés pedig Lotfi Begi és Nagy Dávid DJ-k, producerek érdeme.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL
Fotó: Zsolyomi Norbert