A DAL 2017: Tóth Andi - I've Got A Fire

Bemutatjuk Tóth Andi I've Got A Fire című szerzeményét, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Tóth Andi 1999-ben született Nagyváradon. 13 éves kora óta foglalkozik énekléssel, 2 évet járt énektanárnőhöz. Ez idő alatt kisebb-nagyobb énekversenyeken vett részt, melyeket sorban meg is nyert.

15 éves volt, amikor a tanárnője rávette őt és családját, hogy jelentkezzen a 2014-es X-Faktorba, melyet párbaj nélkül megnyert. A műsort követően színészi törekvéseivel összhangban szerepet kapott a Madách színházban játszott Nyomorultak musicalben, melyben Eponine szerepét játssza, valamint az RTL Klub saját gyártású Válótársak c. sorozatában kapott szerepet.

Emellett zenei pályafutását is építi. Nemrég jelent meg 3. önálló klipje. A Dal 2016 válogatójában pedig Berkes Olivér felkérésére duettpartnerként vállalt szívesen szerepet, és a közönség támogatásával három élő show-ban is előadhatták dalukat, mely nagy büszkeséggel tölti el a mai napig. Az a szeretet és támogató hozzáállás, amit a csapattól, a műsor gyártójától kapott inspirálta arra, hogy idén is megpróbálja, de ezúttal egy saját dallal.

 

Az I've Got A Fire szövegét Johnny K. Palmer írta, a zenéjét pedig Jonny mellett Somogyvári Dániel szerezte.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL