A DAL 2017: Singh Viki - Rain

Itt egy új dal, Singh Viki Rain című szerzeménye, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Az indiai gyökerekkel rendelkező Singh Viktória Kudrat énekesnőt Király Viktor vokalistájaként ismerte meg a szélesebb nagyközönség, mielőtt bemutatkozott volna önállóan is a 2014-es Rising Starban. Zenei tanulmányait Budapesten kezdte, negyedik osztályos volt, amikor felvételt nyert a Magyar Rádió Gyermekkórusába, később pedig az Opera Gyermekkarában folytatta. Hangját folyamatosan képezte a Magnificat kórusban, a Kőbányai Zenei Stúdióban és számtalan helyen.

2003-ban elindult Megasztárban, de akkor csak a középdöntőbe jutott. Énekelt időközben az Anna and the Barbies, a Dacappella és az Unisex formációkban, és vokálozott mások mellett Zséda, Caramel, Majka, a Wellhello és a Hallott Pénz felvételein is.

2008-ban a Jazzy dalversenyen összetett második helyet ért el, 2014-ben pedig beénekelte magát a Rising Star legjobbjai közé. 2016-ban a Katonák című dallal került az Eurovíziós válogató legjobb harminca közé.

 

A Rain szövegírója Iványi Angelika a zenét pedig Harmath Szabolcs szerezte.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL