A DAL 2017: AnnaElza feat. Kása Juli - Jártam

Bemutatjuk AnnaElza feat. Kása Juli Jártam című szerzeményét, mely szintén részt vesz az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-jában. A DAL január 14-én, 19.30-kor veszi kezdetét a Dunán.

 

Garay Anna Elza 1988-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait a Koós Károly Ének-zene Tagozatos Általános Iskolában kezdte, ahol furulyán, majd klarinéton tanult. Az Erkel Ferenc Zeneiskola jazz-szakán folytatta zenei tanulmányait, majd felvételit nyert a Bartók Béla Konzervatórium Jazz-szaxofon szakára. 2016-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomát szerzett. Első saját zenekarát 2012-ben alapította, The Funday Specials néven, ahol már zeneszerzőként, hangszerelőként, és szaxofonosként is jelen volt. Később létrehozta a City Chords nevű audiovizuális projektet, melynek zenei részét vezeti. Tagja a DembugZ nevű formációnak melyben mint hangszeres zenész/dalszerző vesz részt. 2015-ben AnnaElza néven kezdett önálló projektet, mint zeneszerző/ zenei producer. Gyakran dolgozik együtt énekesekkel (Kanizsa Gina, Márkus Luca, Kása Júlia). Célja a mindennapi popzene frissítése, igényes és egyedi hangzásvilággal.

Kása Juli a népi és klasszikus családi gyökereiből fakadó hatásoknak köszönhetően az általános iskolai években már kiemelkedő sikereket ért el a magyar fővárosi és országos népdaléneklési versenyeken. 8 évig tanult klasszikus hegedűt és 5 évig klasszikus zongorát. 3 évig művészi táncra, majd 9 éven át néptáncra járt a Bihari János Művészeti Táncegyüttesbe. Érdekelte a magyar autentikus cigányzenei, illetve az afro-amerikai kultúrkincs is. Érettségi után 3 évig jazz éneket, egy évig pedig könnyűzenét tanult. 19 évesen az Anima Sound System zenekar tagja lett, ahol az elektronikus és folk ötvözte stílusirányzatokkal is mélyebben megismerkedhetett Jeremy Thomson londoni mc oldalán. Az együttessel 2006-ban készült We Strike albumon zeneszerzőként is szerepelt. A Koala Fusion névre hallgató kísérleti free jazz és magyar folklór ötvözte instrumentális zenekar vendégénekesként hívta meg Julit pár alkalommal. A közös munka adta az ihletet a saját, “Babám” zenekarának megalapításához 2007-ben, ahol a Koala tagokat kibővítette vokálosokkal. Juli ezekben az években alkalmi munkák mellett végezte főiskolai tanulmányait andragógia, kulturális menedzser szakon. Ennek kapcsán szakmai gyakorlatát az EuroMed Világzenei Fesztiválon végezte, ahol olyan zenészekkel ismerkedhetett meg, akik nagy hatást gyakoroltak rá, némelyikükkel később közösen is zenéltek. Többek között a lengyel származású Bogus Wekka-val, akit meg is hívott a varsói szereplésükre, melyet a Zene Ünnepe pályázatával nyert meg a Babám zenekar 2010-ben. Ez évben nyerte el a zenekar a közönségdíjat is a Fringe Fesztiválon. Juli beletanult a kerámia furulyák, okarinák hangolásába is és Európa szerte járta velük a vásárokat zenei fesztiválokat. Az alkotás és zene hiányérzete visszacsábította a négy fal közé és 2016 évétől ismét az Anima Sound System tagja (mint énekes, furulyás, szintetizátoros tag), illetve el kezdett dolgozni első önálló lemezén is, melyet 2017-ben kíván napvilágra hozni.

 

A Jártam zeneszerzője és szövegírója Garay Anna Elza.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL