A DAL 2017: Muri Enikő - Jericho

Muri Enikő Jericho című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Muri Enikő 1990-ben született Nyíregyházán. 14 éves korában került be egy nyíregyházi színitanodába, ahol félévente volt egy vizsgaelőadásuk. Az első Victor Hugo – Nyomorultak című darabja volt. 2006-ban, mindössze tizenhat esztendősen részt vett a VIVA TV Shibuya című karaokeműsorában, amelyet meg is nyert. 2009-ben felvették a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahol 3 évig színésznek tanult. Itt talált rá önmagára, és nagyon sokat dolgozott többek közt az énektudásán is.

20 éves volt, mikor belekóstolhatott a televíziózás világába is. 2010-ben jelentkezett először az X-Faktorba, de ekkor a Mentorok Házánál nem sikerült tovább jutnia. 2011-ben mégis újra jelentkezett, s ez alkalommal bejutott az élő műsorokba. Végül a tehetségkutató második helyezettje lett. Ahogy véget ért a műsor, a Madách Színháztól kapott lehetőséget, hogy színészi pályája elinduljon. Az Én, József Attila musicalben Vágó Mártát, József Attila első nagy szerelmét játszhatja a mai napig is. Az első X címmel jelent meg válogatás-albuma 2011-ben.

2012. augusztus 28-án jelent meg első önálló stúdióalbuma, Enciklopédia címmel, valamint még ebben az évben közreműködhetett Dolhai Attila Ragyogás című albumán. 2013-ban a Budapesti Operettszínházban kapott egy újabb lehetőséget: a Ghost című musical főszerepét bízták rá. A Madách Színházban a Mamma Mia! musicalben léphet nap mint nap a deszkákra Sophie Sharidan-ként, az Operett Színházban, pedig a Fame és a Marie Antoniett főszereplőjeként.

 

A Jericho zeneszerzője, szövegírója Sebastian Arman és Joachim Persson.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL