KLIPPREMIER: VV Cephei - új videó a The Grove-tól

A dunaszerdahelyi The Grove az új évben sem tétlenkedik. Máris egy videoklippel jelentkezik a banda, amely a VV Cephei című számhoz készült. A dal a nemrégiben alapított kiadójuknál, a GREEN RANGERZ-nél jelent meg. Érdekesség, hogy Lazy JR is beszállt a "munkába". A részletekbe a formáció dj-je, Isti GyStore avatott be minket.

"Önmagában egy energiabomba-robbanás kifejezése - VV Cephei (vörös óriás) az egyik legnagyobb általunk ismert csillag, ez a track pedig az eddig legenergikusabb, legtöbb erőt hordozó számunk, ezért is lett ez a címe. Igazából maga a tematika erre az energiára van felépítve, amit annyiszor vissza kell fojtanunk a szociális és egyéb nyomások miatt. Ennek a nyomásnak a kiengedéséről “szól”.

A dalt Soldierr kezdte el kidolgozni, de vagy fél évig nem volt befejezve, ekkor jött Lazy, akivel akkoriban elkezdtek rappelni. Talán ez a frissítés kellet a számnak és jött az ötlet, ami ahhoz vezetett, hogy befejezzük. Mondhatni ez egy totális trashbeat track, mivel ebben az egy számban benne van szinte minden, amit az egész repertoárunk alatt összekeverünk. Maga a track igazából az általános féltempós ritmikával kezdődik, ami egy dubstep (erősebb hip-hop beat), majd átmegy valamiféle dnb hibridbe, amit sarkítás nélkül inspiráltak a primitívebb, de annál agresszívabb crossbreed trackek is (ez egy DnB szubzsáner)."

A dalokat mindig saját maguk írják, mindenki a saját részét. "Beyoncé ghost writerjei nem értek rá sajnos! :D"

Maga a videoklip közös koncepció volt, a vágó és kamerás Denis Čatloš volt, aki aftermovie-kat készített. Egyik jelentős munkája a Mäsokombinát bulisorozat, amely szakmai körökben is nívós teljesítménynek számít. "Mivel ismertük a kisfilmjeit, és szerettünk volna amúgy is bulijeleneteket a klipbe, ezért jött az ötlet, hogy alkossunk egy kis vizualitást a zenéhez."

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A The Grove eddig is sok mindent letett a hazai drum´n´bass asztalára, ez a klip pedig mind képi világában, mind hangzásban nagyon erős mondanivalót közvetít. Várjuk tehát az újabb dalokat és az újabb fellépéseket.

A bandának már most vannak új projektjei, és minimum még egy új videoklipet szeretnének kihozni 2017-ben. Legközelebb január 13-án, pénteken láthatjuk és hallhatjuk őket a dunaszerdahelyi Soul Hunter színpadán. 

Bódis Attila, aTEMPO.sk