Négy dallal tért vissza a Gorillaz – áprilisban érkezik az új lemez

A világ legsikeresebb virtuális együttese hat év szünet után 2017. április 28-án adja ki legújabb, ’Humanz’ című nagylemezét. Az albumról már debütált 4 dal, illetve egy 360 fokos videó is napokban. És ez csak a kezdet…

A Gorillaz 2001 óta képeszti el a világot munkásságával: első, ’Gorillaz’ című lemezük 6 millió példányban fogyott el, és olyan slágereket tartalmazott, mint a „Clint Eastwood” és a „19-2000”. A következő stúdióalbumuk 2005-ben jelent meg ’Demon Days’ néven, és már nemzetközi, világszintű ismertségre emelte a fiktív bandát a „DARE”, „Dirty Harry” és „Feel Good Inc.” slágereknek köszönhetően. Harmadik lemezük, a ’Plastic Beach’ újra a slágerlisták elejére repítette az együttest, majd 2011-ben újabb albummal rukkoltak elő, ’The Fall’ címmel.
Jelenlegi, ’ Humanz’ című lemezük hat éves kihagyás után kerül a polcokra. A 14 számot tartalmazó lemezen (a delux verzió további 5 dallal várja a rajongókat) a négy fiktív zenész (Murdoc Niccals, Noodle, Russel Hobbs és 2D) mellett számos vendégelőadó szerepel: Jehnny Beth, Danny Brown, De La Soul, D.R.A.M. és Kelela is feltűnik a korongon.

A lemezről már elérhető négy dal: az „Andromeda”, az „Ascension” és a „We Got the Power” mellett a „Saturnz Barz” is megjelent, utóbbihoz egy 360 fokos, 3D-s videó is debütált a napokban.

 

 

 

 

 

ATEMPO.sk