PREMIER: Itt az új KerecseN klip – Csillagösvényen

Megjelent a háromtagú komáromi KerecseN legújabb klipje. A zenekar debütáló, Majom a trónon című nagylemezének első dalát keltették életre.

„Ehhez nem egy sztorizós történetet képzeltünk, hanem, ahogy látszik is, egy ilyen lecsupaszított, zúzós, dinamikus klipet. Az elképzeléshez szerintem ez a dal felelt meg leginkább a lemezről.” - mondta Varga Zsolt a banda frontembere.

 

Varga Zsolt

 

Ez a zenekar harmadik videoklipje. „A forgatást élveztük, érdekes volt, mivel az ember nem csinál ilyesmit napi szinten. Jó hangulatban telt, ráadásul volt egy különlegessége, mert tulajdonképpen ez iskolai feladatként is működött a készítők részére.”

Ahogyan az előző zenés videókat, úgy ezt is Bán Istvánnal közösen készítették. „Ez egy tanulmányi munka volt István tanítványainak. Már nem emlékszem pontosan, de kb. 8 kamera forgott egyszerre, így jó sok vágóképet tudtak használni. A végén összevágták, és ez lett belőle :)”

A Csillagösvényen zenéjét és szövegét is Zsolt írta.

 

 

Négy hónapja jelent meg a banda első lemeze, mellyel azóta folyamatosan koncerteznek. „Viszonylag nehéz helyzetben vannak azok a zenekarok, akik nem a mainstream világában akarnak érvényesülni, így a médiatámogatásuk minimális. A leginkább működő út ahhoz, hogy az ilyen zenekarok megismertessék magukat a közönséggel, az élő koncertek. Elmondhatom, hogy az anyag élőben is nagyon harapós, tetszik az embereknek. A lemez megjelentével egyre többen járnak a koncertekre, és egyre többen ismerik, éneklik velünk a dalokat.”

Az album a mai naptól elektronikusan is elérhető a dalok.hu, iTunes és Deezer szolgáltatóknál.

Élőben hétvégén Budapesten hallhatjuk a dalokat, ahol a Cool Head Klan és a Vasmacska társaságában lépnek színpadra. Felvidéken legközelebb április 21-én Nagymegyeren zenélnek.

 

De a koncertezés mellett további terveik is vannak: „Elkezdtük már összerakni a következő album dalait, ami reményeink szerint 2018-ra el is készül. Ezen kívül az idei évre még 3-4 videoklipben gondolkodunk. Némelyikhez már a vágóképeket is elkészítettük, így körülbelül 2-3 havonta fogunk megjelentetni egyet-egyet.”

Ezért is érdemes majd figyelni a zenekar közösségi oldalát és persze portálunkat is. További sok sikert kívánunk a KerecseN-nek :-)

 

KerecseN - Mikor megyek hazafelé

KerecseN - Militaris congratulatio

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk