ÚJDONSÁG: Lovasi András párnacsatával, konfettivel és házibulival ünnepli 50. születésnapját

Lovasi András és zenekara, a Kiscsillag hosszú idő után ismét klipet forgatott, melyben szokatlan módon a tagok is feltűnnek, méghozzá egy őrült házibuliban, a frontember idén bekövetkező 50. születésnapját előre megünnepelve. Párnacsatázó lányok, fröcskölő pezsgők, konfetti, vízibombák és repülő torták kereszttüzében vészeli át barátai örömmámorát a főhős, aki egészen addig látszólag egykedvűen unatkozik, míg eszébe nem jut, hogy valamit kiszabadítson a káoszból…

A videót Géczy Dávid rendezte és különlegessége, hogy fekete-fehér, időrendben visszafelé halad és szinte az egészet lassításban nézhetjük végig - például a Leskovics Gábor arcán szétrobbanó vízibombát és a Lovasi Andrást többször is fejbetaláló focilabdákat.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Tenyeremből el a nemrég megjelent, és az iTunes albumlistáján első helyen nyitott Semmi Konferencia című legújabb Kiscsillag-album új single-je, mely a tavaly április 26-án az Erkel Színházban bemutatott és azóta is nagy sikerrel játszott azonos címet viselő Semmi Konferencia koncertszínház zenei anyaga egy lemezbe sűrítve. Az albumon megtalálhatók azok a nagyívű dalok, melyekkel a színházban pl. a Falusi Mariann (Dzsenifer) vagy Likó Marcell (Tenyeremből el) által megformált karakterek meséltek a semmiről. A korongra egy bónuszdal is felfért, a Nincs Igazság, amely ugyan nem hangzott el a Földes Eszter rendezte darabban, tematikáját tekintve azonban olyan szervesen illeszkedett a többi szerzeményhez, hogy végül a zenekar úgy döntött, ezzel együtt lesz koherens egész a Semmi Konferencia című lemez.

 

Kiscsillag

 

Nehéz megítélni, hogy a jelen könnyűzenei környezetben ez a lemez hova sorolható, valószínűleg semmilyen skatulyába nem illeszkedik, mégha a Kiscsillag életművet nézzük, akkor sem. Ilyen értelemben egyáltalán nem mondható el, hogy sorlemezről beszélünk, mégis tetten érhető a Szeles albumnál elindult váltás a zenekar szövegeit és zenei megoldásait illetően.

Az új anyag, bár a kritikusok elismerően nyilatkoznak róla, biztosan megosztja a közönséget, ami egyrészről mérdföldkőként is felfogható, másrészről az állandóan újat kereső, folyamatosan megújulni vágyó alkotói attitűd bizonyítéka.

Az eredeti, kilenc szereplőre komponált Semmi Konferenciát utoljára Budapesten április 24-én a Mom Kulturális Központban nézheti meg a közönség, azonban a darab kamara változata is hamarosan megérkezik.

ATEMPO.sk