ÚJDONSÁG: Minden szerepet Petruska alakít klipjében - Miért pont én?

Petruska

A régi idők hangulatát megidéző kocsmajelentben a kocsmáros nőtől kezdve a vendégekig, minden egyes szerepet Petruska alakít a Miért pont én? klipjében. A Dalból is ismert dalszerzővel legközelebb a Nagy-szín-pad! elődöntőjén lehet találkozni, május 19-én az Akváriumban.

Petruska András Budapest és a kora harmincas generáció krónikása. Tavaly megjelent Kapunyitó című lemezén egyfajta önvizsgálatot tartott 30. születésnapjára készülve, ezen az albumon található a most klipet kapott Miért pont én? is.

„Ezt a dalt az egészséges táplálkozással kapcsolatos, egymásnak ellentmondó "biztos" módszerek ihlették. Az élet ilyen területeivel - és akár idesorolhatnám a politikát is - az a fő problémám, hogy amennyiben nem vagyok tudományosan kompetens a kérdésben, akkor gyakorlatilag szimpátia alapján köteleződöm el egy-egy irányzat, módszer mellett, holott ez sok szempontból veszélyes. Persze nem várhatjuk el mindenkitől azt, hogy mikrobiológus-dietetikus-politológus legyen, én is inkább maradok abban, amihez értek. Persze az is kész csoda, hogy ennyi jó zene között éppen az enyém valakinek a jó.” – meséli a dalról Petruska András, melyet Babarci Bulcsú, szerzőtársával közösen írtak.

A historizáló kocsmahangulatot megidéző klipet a Zanzinger néven is ismert Misota Dániel rendezte, a Fine Films produkciójaként. A videóban minden egyes szerepet András alakít.

 

 

A tehetséges dalszerző tavaly a Dalban egészen a döntőig jutott Trouble in My Mind című dalával, idén pedig a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató előadói között mérettetheti meg magát. Az elődöntő május 19-én, az Akvárium Klubban lesz.

ATEMPO.sk