Lennék az ünneped - karácsonyi dalt hoz a fa alá a Bitango

Megérkezett az október végén portálunkon bemutatkozó Bitango második klipje. A Csintalan testvérek, Márk és György alapította formáció egy kicsit ünnepibb, de annál Bitangósabb dalt hoztak a karácsonyfa alá.

A zenét és a szöveget Márk írta, a dal hangszerelésén, stílusos megszólalásán már közösen dolgoztak Gyurival.

„Nagyon szeretem a karácsonyt megelőző időszakot, ezért mindig is terveben volt egy karácsonyi hangulatú dal. Az előző években túl későn álltunk neki a munkának, de ezúttal időben, már októberben elkezdtük a dalírást.” - árulta el Márk. „A dalban a karácsonyi forgatag életképei jelennek meg, ajándékvásárlással, finom illatokkal, érzelmekkel és természetesen "havas tájjal".”

Az újdonság megszólaltatásához ezúttal közreműködőket is hívtak, hogy még élőbb legyen a dal. „Teljesen új, de nagyszerű dolog volt számunkra, hogy fúvósokkal is dolgoztunk a dal felvételénél. Szó szerint életre kelt a szerzeményem, amikor valódi hangszerekre cseréltük a virtuálisakat. Trombitán Urbán Dávid, harsonán Dénes András, bariton szaxofonon pedig Szanyi Tibor játszott.”

 

Bitango

 

A dalhoz egy különleges szöveges klipet is készítettek Budapesten. A stáb tagjai Bánk Attila, Haintz Olivér és Marton Gábor voltak. „Nagyon élveztük a közös munkát, mindenki teljes gőzerővel tette a dolgát. Úgy gondolom ez látszik a végeredményen is.”

A klip a Mikulás egy „szokásos“ napját mutatja be, ezért Márk egész végig Mikulás jelmezben szerepel benne. „Már a forgatás alkalmával kiderült, hogy a télapó a világ legnagyobb sztárja. Rengeteg ember fotózkodott velünk, gyerekek mosolyogva szólítottak meg minket és mindez a piros ruha és a szakáll miatt. Bízunk benne, hogy a klipből is eljut az emberekhez ez a pozitív érzelmi töltet.”

És akkor jöjjön az újdonság, a Lennék az ünneped:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A formáció október végén jelentette meg első klipjét. „A Potyautassal egy számunkra teljesen új hangzásvilágba jutottunk el, ezért nagyon vártuk a visszajelzéseket. Nagyon jó érzés volt tapasztalni, hogy az új stílussal új hallgatókhoz sikerült eljutnunk és ami külön öröm számunkra, hogy a legfiatalabbak érdeklődését is felkeltette a dal.

Lezajlott az első koncertünk is a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club-ban. A közönség nyitott volt az újdonságra és láthatóan élvezte a koncertet. Reméljük, hogy ez így is marad :-)” - zárta a beszélgetést Márk.

A Bitango 2018-ban további új dalok megjelenését tervezi, és már most biztos, hogy több alkalommal is találkozhatunk velük élőben.

 

A Lennék az ünneped dalszövege

Egy újabb reggel vár, egy újabb hétfő ébreszt.
A paplan fogva tart, de kint már zajlik az élet.
Mondd hol voltam, hogy eddig nem láttam?
Más lett minden kép, álom vált életté.

Ő is ott van nézd!
Megdobban a szíved és újra élsz.
Este egy ital vár ránk.

REFRÉN:
Ébren várlak, kopog a hó nekem.
Csillagfényt szór szerteszét, hegyeken.
Szél fúj távol, hidegen tép, kinevet.
Lennék bárhol az igazi ünneped.

Járom a várost.
Holnap itt leszünk. Jó, de mit vegyünk?
Vmi másból, lehetőleg máshol.

Néhány nap dögléssel,
Beleszoksz és máris menni kell!
Raktározz jó sok illatot!
Legyen miért várni újból ezt a napot.

Forgatom a kis üveggömbömet.
Ha nem lesz hó majd nézzük filmeken.
Csak jöjjön már, jönnie kell!
Unom már, hogy üzlet az egész.

(Refrén)

Extra:

És ha mégsem várnád,
Hogy az ajtón túl, rád,
Ott vár az a szempár.
Pont jó ez a dal ami szól a telómból.
Kétszer akarnám.
A harcon túl ez a sárkány.
Hét fejéből hat lent.
Nehogy elveszd, nem mersz elaludni.
Csak mindig, mindig nézed.
Csak mindig, mindig nézed.
Csak mindig, mindig nézed.
Csak mindig nézed.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk