KLIPPREMIER: Új feldolgozással kezdi az évet a For You - No Roots

Megérkezett a For You acapella együttes legújabb klipje. Ezúttal Alice Merton német-kanadai-angol énekesnő No Roots című 2016-os slágerét dolgozták fel.

 

„A dalválasztás mind az ötünk dolga, vagyis mindenki hozza, ami tetszik neki és amiről azt gondoljuk profin fel tudjuk dolgozni acapella stílusban. Volt már rá példa, hogy egy-egy dalt a világért sem sikerült úgy megcsinálni hangszerek nélkül, hogy az jól szóljon. Félre is tettük.” - árulta el Lantos Borbély Katalin.

„A magyar dalokat én hozom, mivel tudom mit szeret a magyar közönség, s ezeknek a daloknak egytől egyig mindenhol sikere van, a Petróleum lámpának még a szlovák lakta területeken is. Tehát a dalválasztásnál a legmeghatározóbb, hogy slágerről legyen szó.”

 

A dalban Katalin és társai mellett feltűnik Nika Barľáková is, aki egy tehetséges fiatal énekesnő.

Az újdonsághoz egy különleges klip is készült, melyhez hasonlókat eddig csak külföldi acapella együttesek esetében láthattunk. Az időigényes vágásokat a nyitrai Kubo "Točič" Chochula-nak köszönhetik.

Íme a No Roots:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Bőséges év elé néz az együttes, hisz rengeteg tervük van már most.

„Az első lépés az itt bemutatott videó, s ezt majd továbbiak is követeik, ugyanis az egyetlen acapella együttes vagyunk Szlovákiában, akik klipeket is forgatnak. Tudjuk, hogy ebben van a jövő, ez segíthet hozzá minket a nemzetközi sikerhez.

Idén tervben van 2 lemez is, az egyik a karácsonyi, amit már 2017-ben szerettünk volna kiadni, de nem sikerült befejezni, valamint egy Szerelmes lemez, melynek dalait már folyamatosan stúdiózzuk. Ez az év első felében fog megjelenni.

Így rengeteg munka vár az ránk - próbák, stúdiózás, forgatások, koncertek. Idén az együttes Kárpátaljára utazik, valamint Erdélybe is kapott meghívást. Mindamellett, hogy Magyarországon is sokat zenélünk, Ausztria és Lengyelország is már felfigyelt a klipjeinkre és cél a hozzájuk való eljutás is.

Így 2018 a változások és a nagy tervek véghezvitelének éve lesz :-) Bízunk benne, hogy sikerülnek és valóra válnak az álmaink. :)”

 

Mi is sok sikert kívánunk a csapatnak.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk