NÉZD ÉLŐBEN: Melanoia jazz koncert az Opusban

Egy különleges jazzkoncert nézhetünk élőben portálunkon január 13-án, este 20.00 órától. A szerb származású német zeneszerző-dobos, Dejan Terzic alapította Melanoia budapesti Opus Jazz Clubban sorra kerülő koncertjére invitálunk mindenkit.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Melanoia kezdettől fogva a zenévé átlényegült empátia iskolapéldája volt: négy zenészé, akik a jazzt a másik oldalról közelítik meg, melynek előfeltétele a közös hallgatás, a másikra való teljes odafigyelés és a másiknak adott felelet.

A német all-star csapat felállása az elmúlt másfél év folyamán részben átalakult: a Melanoia új szaxofonosa Christian Weidner, míg a zongorista posztját 2017 végétől a kiemelkedő Jozef Dumoulin tölti be Belgiumból. A doboknál Dejan Terzic és gitáron Ronny Graupe lesz ott az eredeti felállásból.

Az új csapat adta friss művészi inspirációk révén szinte azonnal új kompozíciók is születtek, melyeket a csapat a koncertet megelőző napokban a BMC stúdiójában rögzít, a BMC Records gondozásában közeljövőben megjelenő új lemezéhez. A majdani album anyaga elsőként az Opusban hangzik el nyilvánosság előtt.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / BMC