A DAL 2018: Patikadomb - Jó szelet!

Jöjjön a Patikadomb Jó szelet! című dala, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A Patikadomb zenekart 2013-ban alapították, sikerük azóta is töretlen. Kátai Tamás, Dobos Gábor és Ujvári Gyula az alternatív rock, az electronica és a pop műfajában egyaránt jártas, így a Patikadomb zenéjében is mindhárom műfajelemet felfedezhetik a zenekedvelők. A zenekar tagjai magyarul írják dalaikat, mivel úgy látják, hogy saját anyanyelvén az ember sokkal jobban ki tudja fejezni magát.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

2014. január 29-én jelent meg a banda első albuma Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül a Felhívás keringőre egyből felkerült a Petőfi Rádió lejátszási listájára. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014-ben felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, ami a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató koncertje is volt.

2015-ben nagy sikereket értek el a Süssön című slágerükkel. A zenekar következő nagy sikere a Mechwart liget című dal volt, amelyhez elkészült a banda első videoklipje is. Nézd csak című daluk pedig 2016-ban egész nyáron a Petőfi Rádió Top 30-ban szerepelt, később a legjobb negyven dal közé került. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már. A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta az országot.

Idén egy újabb lépcsőfok vár rájuk, hiszen ők is ott lesznek „Jó szelet!" című szerzeményükkel A Dal 2018 színpadán.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL