Szombaton jön A Dal 2018 első válogatója – mutatjuk a tíz dalt

Szombaton jön A Dal 2018 első válogatója – mutatjuk a tíz dalt

Szombaton indul A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának első adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban. Köztük van a felvidéki Takács Noémi vezette Noémo is.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Ezeket a dalokat hallhatjuk majd a műsorban:

Ceasefire X (Satellites)

Fourtissimo (Kisnyuszi a kalapban)

Király Viktor (Budapest Girl)

Knoll Gabi (Nobody to Die for)

Leander Kills (Nem szól harang)

LivingRoom (Kirakat élet)

Noémo (Levegőt!)

Patikadomb (Jó szelet!)

Süle Zsolt (Zöld a május)

Vastag Tamás (Ne hagyj reményt)

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal-alkalmazáson keresztül; utóbbi Android és iOS platformon is elérhető. Az érdeklődők az alkalmazásban híreket, aktualitásokat olvashatnak a műsorról, követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) számos extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról. A Dal műsora után közvetlenül szombat késő esténként A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza két műsorvezetője idén Pflum Orsolya és Forró Bence lesz.

A Dal 2018-ba harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból, amelyeket január 20-án, 27-én és február 3-án rendeznek, hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én tartanak. A február 24-i döntőbe nyolc versenyző jut be.

Szombatonként 20 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel kereshetik a Duna Televízió nézői Magyarország legjobb dalát.

ATEMPO.sk / MTI