PREMIER: Újabb Aranyakkord-dal került ki Kiss Tibi és Vastag Gábor dalspájzából – Felvidéken indul a turnéjuk

Aranyakkord

Kettejük hobbi projektje, az Aranyakkord első, Üzenet van című dalát most egy kelet-európai country dal, az Otthon lenni valahol klipje követi, a duó pedig februárban Komáromból indulva koncerteken is bemutatja szerzeményeit.

Az Aranyakkord Kiss Tibi és Vastag Gábor hobbi projektje, olyan „maradék” dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova. Egy dalspájz. Első dal az Üzenet van, egy a cigarettaszünetekben összezenélt szerelemgyerek és az Üzenet nincs c. Quimby-szám folytatása, ám az elmúlt hónapokban, aki követte Kiss Tibi Facebook-oldalát több, telefonnal rögzített szerzeménnyel is találkozhatott már. Most pedig itt az Otthon lenni valahol, melynek klipje pontosan azokat a pillanatokat mutatja be, ahogyan ezek a dalok születnek a második otthonukként is szolgáló próbateremben. A klipet sinco készítette.

 

 

„Csak leültem a kanapéra és kiesett a hangszerből. Vastika mellém ült és elkezdtük játszani ketten, tíz perc múlva már jól szólt. Aztán felöltöztettük képességeink és lehetőségeink szerint és segítségül hívtunk pár zenészt a Quimbyből.”- meséli a dalról Tibi. „Tábortűzi hangulatú, egyszerű dalocska, alteres, kicsit koszos kelet-európai country-ízzel. Szövegében kicsit közéleti, moralizálós, filozofálós történetmesélés, egyszerre kicseng belőle a kétségbeesés és a remény, egyszerre vannak jelen tanulságok és lelki szükségletek. Egy óhaj, némi iróniával, az otthonlevés dialektikája, képies western világba csomagolva. Közhelyből indulunk, mert a mi közhelyeinkről van szó, a mi világunk kering a dal fókuszában, összehoz minket és nem minősít. Könnyed elmélkedés utazóknak, vezetés mellé különösen ajánlott.”

Aranyakkord

 

Az Aranyakkord idén kilép a próbateremből és februárban négy koncertet is adnak: Felvidékről indulnak, február 1-jén Komáromban a Kedvenceid Másképp koncertsorozat keretében mutatkoznak be. Február 15-én Székesfehérváron, 22-én pedig Budapesten, a Barabás Villában dupláznak – itt az esti koncertre már minden jegy elkelt.

ATEMPO.sk