KLIPPREMIER: Csallóközi összefogás az új Phoenix RT videóban - Szívemen a jel (+SZÖVEG)

Ahogy ígérték a srácok meg is jött a Phoenix RT új lemezének beharangozó dala. A „slágergyanús” Szívemen a jel című nóta már pár óra alatt többezres nézettséget produkált.

„Az dal a zene szeretetéről szól, arról, hogy mennyire fontos számunkra, és hogy ez nekünk egy igazi „ÖRÖK SZERELEM”.” - mondta Puss Tamás, a szöveg szerzője.

Az újdonság zenéjét közösen írták a banda tagjai, ahogy ez a lemez többi dalánál is van. „Javarészt a próbateremben születtek, viszont rengeteg ötletet hozott Marci, és sokat segített, hogy az ő kis otthoni stúdiójában fel tudtuk demózni a dalokat.”

 

Egy nagyon jó klipet is készített a zenekar tele csallóközi arcokkal. „Mikor elkészült a dal átküldtem a klip rendezőjének Biró Máténak, aki egyből hívott. Érdekes, szinte megegyezett az elképzelésünk a klip forgatókönyve kapcsán. El is kezdtük keresni hozzá a szereplőket, végül egy szép díszes társaság gyűlt össze.

Elsősorban csallóköziek szerepelnek a klipben, vannak ismert és kevésbé ismert arcok is, akik teljesen különböző személyiségek, mégis van egy közös pont az életükben – méghozzá a szenvedély, az elkötelezettség a „munkájuk“ szenvedélyük iránt.”

Feltűnik a videóban Tatai Robi séf, Vida Kristopher és Vida Máté DAC focisták, Sebő Kriszti, Horváth Laci, Derzsi Gergely, Juhos Lajos, Balogh Tibi, Polaček Laci, Untermayer Andi, Kozma Pityu, Tichý Flórián, Nagy Dani, Vido Dyus, Miki a királypiton, Viki a madárpók, Menző Rebeka valamint Vizvári Csilla is

 

 

Az első dal az albumról nagyon ütős lett. De vajon milyen lesz majd a többi? „Úgy érezzük, hogy a zenekar eddigi legkiforrottabb, legütősebb lemezét sikerült rögzítenünk. A tervezett 10 dal helyett 11 vadonatúj Phoenix RT nóta került a cd-re. Változatos az egész anyag, mind zeneileg, mind szövegvilágában.

Mindhármunkban megvan a saját kedvence, én például alig várom, hogy a címadó dal napvilágot lásson. Biztos vagyok benne, hogy sokan meg fognak lepődni :)!” - árulta el a banda frontembere.

Már előrendelhető az új CD. „Elindult a regisztráció a zenekar megújult honlapján és egészen december 2-ig tart majd. Azoknak, akik az előrendelés mellett döntenek háromféle csomagot állítottunk össze és december 7-én, a megjelenés napján kézhez is kapják.”

 

Mindamellett zajlik az INDIGO TOUR is. „Nagyon élvezzük a koncerteket, jó a társaság. A Burnouttal ugye már végigturnéztuk a tavaszt, ami nagyon jó hangulatban telt, így jött az ötlet, hogy ősszel is folytathatnánk. A turnéból még maradt 7 állomás, amit majd december 22-én a csallóközcsütörtöki kultúrházban zárunk egy fergeteges, látványos nagykoncerttel, amely keretein belül bemutatjuk a MI KELL TÖBB?! lemezt."

A Szívemen a jel a következő koncerttől már beépül a banda programjába. Addig tanuljátok a szöveget, amit lejjebb mellékelünk mi is.

És még egy jó hír, hogy december elején jön majd a lemez címadó dalához készült klip is.

 

Dalszöveg:

A szívemen a jel, ez örök szerelem,
Rá ezüst húrokkal véstem,
Az égig felemel, tart, nem enged el,
Nekem ez kell!
A szívemen a jel, ez örök szerelem,
A sírba is magammal viszem,
Az égig felemel, tart, nem enged el,
A zene, ami kell!!

Nem kér, csak ad
És a lelkembe lát,
Aztán jön és jó mélyre ás.
Elfojtott érzést újra defibrillál.
Nincs perc, hogy a kezem elengedné,
Terel mindig a fény felé,
Belém oltott szérumként vált a részemmé.

A szívemen a jel…

Nincs fék, menni kell mindig tovább,
Találkozunk majd odaát.
Összeköt a dallam, így leszünk egy család.
Nincs perc, hogy a kezünk elengedné,
Arcunk fordítja fény felé,
Nekünk elixír, és így válunk teljessé!

Kódolva a vérben,
Génekben, sejtekben,
Táplálja a lelkem,
A zene itt él bennem!

A szívemen a jel...

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk