Látszatvilág: új klip a Phoenix RT-től – indul a nyári turné

Tavaly év végén megjelent új lemezéről immár a negyedik dalához készített videóklipet a csallóközi hármasfogat, a Phoenix RT.

A nagy sikernek örvendő Szívemen a jel, a lemez címadó dala, a Mi kell több!? és a banda lemezbemutatóján forgatott Nem idegen után itt a Látszatvilág.

“Aki figyeli a zenekar munkásságát az bizonyára tudja, hogy eddigi klipjeinket egy régi barátunkkal, egy nagyon tehetséges csallóközi sráccal Bíró Mátéval forgattuk. Kilenc dalunkat filmesítette meg és mi a mai napig szívesen nézzük vissza a közös munka gyümölcseit, viszont most úgy éreztük szeretnénk kicsit kimozdulni a megszokottból, így kerestük fel az Epixvideós Laczkó Sándort.

Sanyával már az első találkozáskor egy hullámhosszra kerültünk és az egyeztetések után három héttel, valamikor május elején el is kezdődtek a felvételek.”

- mondta Puss Tomi, a zenekar basszusgitáros énekese.

„Nem csupán egy imázsklip volt a terv, a dalnak elég súlyos a mondanivalója, ezért úgy éreztük, hogy történettel megspékelve lenne igazán ütős a videó. Egy gyerekkori barátom, Bergendi Áron játssza a főszerepet, akit a Partvonal Műhely színészeként ismerhet a közönség.

A sztori lényege pedig az, hogy hiába rejtőzik álarc mögé az ember, hiába játszik szerepet, senki sem menekülhet saját maga elől.“

- fűzte hozzá Győrög Marci, a banda gitárosa.

Nézzétek meg az új klipet:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Az új lemez megjelenése óta nagyon felpörögtek körülöttünk a dolgok. Hazai pályán zártuk a tavalyi évet egy fergeteges lemezbemutatóval, majd január 1-én a Tankcsapda vendégeként Budapesten meg is nyitottuk az ideit.

A tavaszi lemezbemutató turné is nagyon jól sikerült, most pedig jönnek a fesztiválok - közben pedig megsúgjuk, íródnak az új dalok is.” 

- árulta el Lépes Ferenc, a trió dobosa

 

És akkor lássuk a nyári turné menetrendjét:

Június 1. - Csopak – Hungarica Tábor
Június 8. - Visegrád – Visegrock fesztivál
Június 13. - Dunaújváros – Dudik
Június 15. - Alistál – Felvidéki Magyar Sziget
Július 12. - Dunaújváros – Rockmaraton
Július 27. - Pográny – Generációk találkozása
Augusztus 1. - Sárvár – Vármeeting
Augusztus 9. - Fonyód – RockBalaton
Augusztus 10. - Halásztelek – Rock Fesztivál
Augusztus 16. - Dunaszerdahely – Rockfeszt

ATEMPO.sk