DALPREMIER: Gilotin – Csak egyetlen szó

Decemberben jelenik meg az imelyi Gilotin zenekar Relatív Perspektíva című magyar nyelvű nagylemeze. A most megjelent Csak egyetlen szó című dal a lemez egyetlen balladája, melyhez szöveges videót készített a banda.

Pogány Tibortól megtudtuk, hogy a dalt közösen írták a tagok. A dalszöveget az angol verzióról (No pain behind) ő maga fordította, Babicz Attila segítségével.

„Véleményem szerint pompás lett, ugyanis a sztori mondanivalója megmaradt: két emberről szól, és az ő viszonyukról, kapcsolatukról miközben egy célért harcolnak. Csak egy győzhet, így az egyik fél megpróbálkozik mindenféle módszer bevetni a küzdelembe a cél érdekében. Végül a nyertes abban a szituációban találja magát, hogy bár nyert és öröm uralkodik rajta, de a közönség nem osztja az örömét, mivel rájöttek, hogy piszkos módszereket vetett be.

Maga a dal és a refrén mondanivalója is csupán az, hogy élvezzük amit csinálunk, és az ebben rejlő kihívásokat pozitívan fogadjuk. Ez a dal valójában tisztán tükrözi a hitvallásomat és a meggyőződésemet, hogy aki tiszta lappal versenyez, az előbb vagy utóbb sikert ért el.”

A dalhoz videoklipet is szeretnének készíteni, viszont első lépésben az ehhez szükséges forrásokat kell bebiztosítaniuk a megvalósításhoz.

Hamarosan hallható lesz egy interjú a Pátria rádióban is a zenekarral, melyet Puha József készít velük. Mindenképp érdemes lesz hallgatni, hisz a műsorban majd elhangzik néhány dal a decemberben megjelenő lemezről is.

Végül Tibor elárulta, hogy a zenekar nevezett a 2015-ös Eurovíziós dalfesztiválra a Van igazság!? című dalukkal, mely szintén hallható lesz a Patria rádió műsorában.

Halljuk hát az új dalt:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk