Koncertvideó: 25 éves a Kor-Zár zenekar

A Felvidék egyik legismertebb és legkedveltebb verséneklő zenekara a Kor-Zár 1989-ben alakult a nyitrai pedagógiai főiskolán. Az eredeti formációt a Zsapka unokatestvér, illetve testvérpár (Attila, Zsolt és Mónika) mellett Vén Kamil és Matús Tibor alkották. A nevük pedig az akkoriban sokak által kedvelt Korzár konyak neve kettéválasztva a szocialista társadalmi rendszer végére is utal, hiszen a zenekar az 1989-es bársonyos forradalom bölcsőjében született, így találóbb nevet talán nem is választhattak volna magunknak.

A 25 éves jubileum kapcsán jelent meg a zenekar hatodik, Mozi című hanghordozója. Néhány évvel ezelőtt elhatározták, hogy kétévente frissítik a repertoárunkat, és két-háromévente jelentkeznek új lemezzel. Beindítottak továbbá egy klubest-sorozatot az érsekújvári Csemadok alapszervezet pinceklubjában, a klubnak másfél évvel ezelőtt a Komáromi Jókai Színház Vasmacska Stúdiószínpada adott otthont. Annak keretében két-háromhavi rendszerességgel kortárs költőket hívnak meg. Ez így dupla élmény a nézőknek, mert személyesen találkozhatnak az irodalmárokkal és velük, zenészekkel is. A klubestek során minden költőt (pl.: Lackfi Jánost, Z. Németh Istvánt, Varró Dánielt stb.) öt-hat dallal fogadták, s ezekből a dalokból készült el az új CD-jük is.

A Kor-Zár jelenlegi tagjai: Zsapka Attila (ének, gitár), Miklósné Zsapka Mónika (ének), Zsapka Zsolt (gitár, ének), Fujas Andrej (basszusgitár), Madarász András (pengetős és billentyűs hangszerek), Pikler Attila (hegedű), Varjú Attila (dobok), Sipos Dávid (szaxofon).

December 20-án koraeste a Komáromi Jókai Színház nagyszínpadán tartották meg jubileumi koncertjüket, ahol bemutatták a Mozi című lemezük anyagát és számos korábbi nagy slágert is eljátszottak, elénekeltek, valamint teret adtak a következő generációnak, a szép számú Kor-Zár-gyerekeknek is. Egy rövid részlet erejéig pillantsanak bele Önök is a koncert hangulatába!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ks5PFYcDrbA

  

Az együttes hazai környezetben, Érsekújvárban is bemutatja az új lemezt holnap 18 órától, ahol vendégként fellép Kátai Zoltán, Vadkerti Imre és Farkas Melinda is. Bővebb információkat naptárunkban találnak.

ATEMPO.sk / kralikTV.com