A Dal 2015: MDC – Maniac

Az MDC – Maniac című dala a következő, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

A zenekar két alapítótagja Miki és Dani egyetemi tanulmányaik során ismerkedtek meg egymással, akikhez egy közös ismerős ajánlásával csatlakozott a harmadik tag, Boti. A három tagú felállás célja első sorban az volt, hogy ismert pop dalokat dolgozzanak fel két akusztikus gitár, egy ének és egy vokál hangszerelésben.

Az első próbák után kiderült, hogy a 2013-as X-Faktorban van lehetőség zenekari formációban is indulni, így az MDC is nevezett. A kitartó felkészülés meghozta gyümölcsét, a zenekar a 12. helyen végzett a tehetségkutató versenyben.

A műsorból való kiesés után is aktívan működő banda, lehetőséget kapott első saját daluk bemutatására (Te se vagy más) az X-Faktor napon és a műsor fináléjában felcsendülő Top 12 versenyző által előadott közös nyitódal megírására (Az élet vár).

2014 elejétől az MDC-vel a közönség vidéki nagyvárosok színpadán és budapesti klubokban is találkozhatott egyéni, illetve Szikora Robi és a Csapatok turné keretein belül

2014 májusában megjelent első videoklipünk Szabadulj el címmel, melyet a magyar zenecsatornák magas rotációban kezdtek el játszani és a VIVA televízió magyar ranglistájának első helyét több hétig sikerült megtartania, emellett hallható volt több vidéki rádió műsorán is.

2014 Őszétől a zenekar folyamatosan stúdiózik és ennek eredményeképp számos saját dal született. Dolgoznak legújabb videoklipünkön, ami egy koncert videó lesz Te se vagy más című dalukból.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

aTEMPO.sk / A Dal 2015