Dalpremier: Gálffy Hodosy Marianna - Érzés

Gálffy Hodosy Marianna énekes, akit többek között az Expired Pasport, vagy az Aranymetszés zenekarokból ismerhetünk saját szerzeménnyel rukkolt elő, melynek egyben szövegírója és dalszerzője is. Ez az első dala, ami eredetileg a magyarországi Eurovíziós dalválogatóra készült.

„A fiammal ültünk a zongoránál (akkor volt kb. 1 éves), mindketten nyomogattuk a billentyűket, és egyszer csak megtetszett a motívum, amit találomra játszottam, úgyhogy elkezdtem foglalkozni vele. Ezzel kezdődik maga a dal is. Fokozatosan jött hozzá a szöveg és közben azt éreztem, hogy ezzel szeretném magam megmérettetni az Eurovízión. Az elhatározás már korábban megvolt, csak vártam a megfelelő dalt.” - árulta el Marianna.

Hogy formába öntse az elképzeléseit közreműködőket keresett. „Amikor megvolt az alap, felkértem Derzsi Szabit, aki kiegészítette bal kézzel és tökéletesítette, de még hiányzott belőle a hegedű, amit a fejemben hallottam hozzá. Megkerestem hát Sárközi Pált, hogy közreműködne-e és nagy meglepetésemre rögtön igent mondott, pedig előtte nem ismertük egymást. Másnap a stúdióban meghallgatta a dalt, ami azonnal inspirálta. Így mindenki saját zenei világát is hozzátette.”

 

Gálffy Hodosy Marianna

 

Ez az első saját szerzeménye, mivel korábban vagy csak szöveget, vagy csak énekdallamot írt, esetleg beleszólt a hangszerelésbe. „A saját dalok igénye előbb-utóbb előbújik egy zenészből. Egyszer megunja az ember, hogy csak mások szerzeményeit énekeli. Ráadásul verseket, dalszövegeket gimis korom óta írok - szerencsére annak idején nem volt zenekarom, így azok a zsengék nem kerültek bemutatásra, de időnként jó elszórakozni rajtuk :-) A dallamok pedig csak úgy jönnek. Bárhol, bármikor. Még jó, hogy van az embernél mobil, így rögtön felénekelem, amit a fejemben hallok és később, nyugodt körülmények között visszatérek hozzá.” - tudtuk meg a második gyermekét váró anyukától.

Marianna tagja az Expired Passport rockzenekarnak, amellyel tavaly jelent meg lemezük, az Aranymetszés verséneklő duónak, melyet a férjével Gálffy Józseffel alapítottak, a J&M duónak (melyben szintén a férjével van jelen, viszont más repertoárral) és az E.T. Band-nek.

Szóló karrierjét még nem tervezi. „Eljátszottam a saját album gondolatával, vannak is dalötleteim, de nem sietek sehova, hagyom őket kiforrni. Most elég sok egyéb dolog foglalkoztat: elsősorban a család, de az Aranymetszéssel is szeretnék többet foglalkozni - lemezt tervezünk kiadni a régi dalok újragondolásával, közben pedig teljesen új műsoron dolgozunk. Persze ehhez az kell, hogy pályázataink sikeresek legyenek, de igyekszünk más forrást is keresni elképzeléseink megvalósításához.”

 

A végére pedig itt az Érzés című dal:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ZE, aTEMPO.sk