A Dal 2015: New Level Empire – Homelights

Egy újabb dal, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

A vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire egy live act formáció, mely hangszeres megoldásokkal, így gitárral, billentyűvel és elektromos dobbal hivatott életre kelteni az elektronikus zenét. 2013 őszén állt össze a banda jelenlegi formája. A zenekar alapítója és dobosa, az underground és mainstream techno dj; Nyújtó Sándor „Newl”, billentyűse és egyben a poppalettán tevékenykedő, dalszerzőként dolgozó; Krajczár Péter „Krash”, dj-je az egyedi stílust képviselő Mayer Petra „Shizuka”, akit a Petőfi rádió lemezlovasnőjeként ismerhetünk, frontembere pedig a rock alapokon nevelkedett, akusztikus projektjét is dédelgető dalszerző-szövegíró-énekes-gitáros Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola” személyében.

A banda tagjai a hazai popélet különböző területeiről érkeztek, így – saját bevallásuk szerint – talán pont ebben rejlik az izgalmas csapatmunka. Első közös stúdiómunkájuk eredménye a „The last one”, mellyel bekerültek a Dal 2014 c. műsorba és egészen a döntőig meneteltek. A dalt 2014 októbertől az országos és nagyobb rádiók kiemelt rotációba helyezték, a klipet pedig a zenei tv csatornák is játszották. 2014 tavaszán jelent meg a „Wanna get over” daluk és a hozzátartozó klip. Nyáron a Magyar Kézilabda Szövetség felkérte a zenekart, hogy készítse el a 2014-es Női Kézilabda Európa-bajnokság dalát. A kézilabdás lányoknak és a szurkolóknak írt „Hold your hands so high” októberben debütált. A zenekar májustól folyamatosan koncertezett a nyári szezonban, ősszel pedig befejezték első nagylemezük munkálatait.

A Dal 2015 műsorba a „Homelights” c. dalukkal jelentkeztek, mely a decemberben megjelent nagylemezük címadója is egyben! A dal arról a gyermekkori biztonságérzésről szól, melyet a minket körülvevő fények árasztanak, s amelyet egész életünkben szeretnénk visszakapni…

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

aTEMPO.sk / A Dal 2015