KLIPPREMIER: Royko Passage - Lucile

Megjelent a pozsonyi Royko Passage új EP-jéről az első klip, mely a Lucile című dalhoz készült. Ez az első olyan klipjük, melyet nem egyedül készítettek. „Az előzőket mi magunk, barátaink segítségével csináltuk, de most a Visionate Media volt a kivitelező”  - árulta el Los Davidos, azaz Strieženec Dávid a zenekar gitárosa. A Lucile a banda régebbi dalai közül való, melynek szövegét Strieženec Matyi szerezte.

 

A Royko Passage 2005-ben alakult Pozsonyban három taggal (Strieženec Matyi - ének, basszusgitár, Strieženec Dávid – gitár, Matrka Simon - dob), akik előtte különböző csallóközi zenekarokban játszottak. Első demójuk 2006-ban látott napvilágot. Az első két évet elsősorban saját dalok írásával és koncertezéssel telt. 2006 őszén játszották az utolsó koncertünket, majd Matyi és Dávid Londonba költözött.

Dávid 2010-ben hazaköltözött, majd egy évvel később Matyi is hazajött pár hétre és feljátszották első nagylemezünket a 4real-t. A zenekar újra működni kezdett Matyi végleges hazaköltözése után. A felállás 2014 decemberében változott, mikor Simon, a dobos elhagyta a zenekart. Helyette Szeif Attila ült a dobok mögé, amivel új lendületet kapott a zenekar. Februárban jelent meg legújabb hanganyaguk Tame néven, ami egy 4 dalt tartalmazó kislemez.

 

Lássuk akkor az új klipet:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Tavaszra ismét élőben is találkozhatunk a zenekarral. „A koncerteken állandó vendégzenészünk Vermes Zsuzsi is csatlakozik hozzánk, aki gitáron és szintetizátoron segíti a zenekart. És őt láthatjuk a klipben is.” Az idei tervek között szerepel még a második nagylemezük elkészítése is. „És ha minden jól megy májusban egy magyarországi legenda előtt is fellépünk, de a név még maradjon titok” - tette hozzá a végén Los Davidos. 

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk