Videó: Az árgyélus kismadár - Dráfi Mátyás lemezbemutató koncertje

A Komáromi Városi Művelődési Központ szervezésében került sor 2015. február 18-án koraeste az ismert és méltán elismert felvidéki színművész, Dráfi Mátyás Jászai-díjas, Érdemes művész Az árgyélus kismadár - Felvidéki magyar népdalok című lemezének bemutatójára.

A kivételes magyar népdalkincs népszerűsítése és átörökítése a következő nemzedékekre a célja a sokoldalú művész hanghordozójának. Amint a bemutatón elhangzott, egyre kevesebb helyen és alkalommal hallani a különböző ünnepségeken, összejöveteleken népdaléneklést, ezért a pedagógusszövetség segítségével szeretnék elérni azt, hogy a magyar iskolákban a tanítás naponta egy-egy magyar népdal eléneklésével kezdődjön, amihez a gyermekeknek ismerniük kell a dalokat.

Ebben segíthet ez az új lemeze is. A dalok összeállításában sokat segített a Mézes házaspár és Ág Tibor neves karmester és népdalkutató fia Zoltán, akik a lemezen közreműködő Pengő népi zenekar tagjai, a Mézes család ifjú zenészeivel, Krüger Viktorral és Takács Péterrel együtt. A felvételek rögzítését és a hangmérnöki teendőket Farnbauer Péter végezte. A hanghordozót és alkotóját id. Batta György író, költő, újságíró méltatta és mutatta be egy rövid kérdezz-felelet keretében, majd útrabocsátás gyanánt - rendhagyó módon - maga az előadó szórt rózsaszirmokat a lemezre.

Nézzék meg a teltházas lemezbemutató koncert összefoglalóját:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Králik Róbert, aTEMPO.sk / kraliktv.com