Hallgasd meg a Csak Van zenekar Mindennek a teteje című albumát!

Csak Van

Felkerült a YouTube-ra a Csak Van zenekar 2011-ben megjelent Mindennek a teteje című albuma. Bíró Szabolcs, aki a zenekar énekese volt, elárulta, hogy nincs különösebb apropója annak, hogy épp most került nyilvánosságra a lemez tartalma. „Már régebben is szó volt arról, hogy valamilyen módon ingyenesen elérhetővé tesszük a hallgatók számára a teljes albumot. Ennek valamiért éppen most jött el az ideje, és én személy szerint nagyon örülök neki, hogy megtörtént. A közeljövőben több platformon is terjesztjük majd a lemezt (pl. Spotify, nCore), a YouTube csak az első lépés.”

Szabolcs 2013-ban lépett ki a zenekarból. „Jómagam teljesen abbahagytam a zenélést, a banda viszont nem oszlott fel, jelenleg pihen, egyelőre énekes nélkül. Erre az albumra, illetve az együtt töltött évekre és a közösen elért eredményekre viszont ma is ugyanolyan büszke vagyok, mint régen. Bevallom, az elmúlt években nem nagyon hallgattam a Mindennek a teteje c. korongot, de most, hogy ennyi év után ismét végigbőgettem, még mindig teljesen elégedett vagyok vele, mindamellett kellemes emlékeket idézett fel bennem. Remélem, azoknak is tetszeni fog, akik csak most fedezik fel maguknak."

Szabó László a zenekar basszusgitárosa elmondta, hogy a lemez kiadása és az utána következő koncertsorozat lezárt egy Csak Van korszakot. „Sok jót megéltünk együtt: nyertünk két felvidéki tehetségkutatót, megjártuk a Megasztárt, vagy kétszáz koncertet adtunk nagyon kedves embereknek Brünntől Budapesten át egészen Királyhelmecig. Miután Szabival különváltak útjaink, Ferkével, Pityerrel és Lacikával bezárkóztunk a próbaterembe, hogy tovább csiszoljuk a már elkezdett dalokat. Kb. fél lemeznyi dalunk van félkész, vagy zenekész állapotban, csak egy énekesre várnak, aki hozzáteszi a magáét.”

Hogy milyen volt 4 év után visszahallgatni a dalokat? „Fantasztikus! A daloknak megvan a hangulata, még ma is aktuális a mondanivalója. Szó szerint ez a lemez volt a Csak Van minden addigi munkásságának a teteje, szívünk-lelkünk benne van a dalokban. A készítéséhez, ahogy az egész Szabis korszakhoz úgy általában, nagyon sok szép emlékünk kapcsolódik. Amikor csak hallgatom a CD-t, ezek mind előtörnek.”

A zenekar továbbra is keresi új énekesét, olyat aki „tud bánni a tömeggel és van benne némi csibészség”. Laci hozzátette: „Az új énekes keresésével nem valami egyszerű a helyzetünk. A Csak Van mindig is arról szólt, hogy elsősorban barátok zenélnek, és nem zenészek barátkoznak :), éppen ezért elég nehéz lesz egy közénk valót találni.”

Reméljük mihamarább folytatódhat a Csak Van zenekar története új énekessel, dalokkal.


JÁTÉK!
Ha szeretnéd kezedbe is fogni a lemezt, akkor játssz a Facebookon és nyerd meg a CD-t.


A teljes albumot itt hallgathatod meg:

 

Tracklist

1. Izzik a galagonya
2. Két hely között
3. Ezer szál
4. Nyújtózkodós dal
5. A jég hátán is
6. Hímsoviniszta
7. Igen!
8. Megnyugvás
9. Isten jobbján
10. Talpnyaló

 

A zenekar

Bíró Szabolcs: ének, vokál
Viola Ferenc: gitár, akusztikus gitár, gitalele
Nagy Péter: billentyű
Szabó László: basszusgitár
Kovács László: dob, ütőhangszerek

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk