KLIPPREMIER: KerecseN - Mikor megyek hazafelé

Megjelent a komáromi KerecseN zenekar második klipje, ami ezúttal egy népdalfeldolgozás. A dalt a zenekar próbatermében játszották fel, a hangmérnök Dombóvári Balázs volt. A klipet Bán István készítette, ahogy az előzőt Militaris congratulatio címűt is.

A Mikor megyek hazafelé nem az egyetlen népi ihletésű dala a zenekarnak. „Soha nem állt távol tőlünk népdalok, vagy az úgynevezett régizene rockba ültetése. Van a repertoárunkban még pár népdal feldolgozás. Olyan dalunk is van, amelyben afféle utalás képen fel-felbukkan egy-két sor valamelyik népdalból. Az az igazság, hogy ezek a dalok kiállták az idő próbáját, így nem nagyon lehet velük mellélőni :-) Talán pont ezért választottuk ezt a dalt a kliphez. Természetesen a műsorunk nagyobb részét azért a saját számok alkotják.” - árulta el Varga Zsolt, a zenekar énekese, gitárosa.

 

{jamedia src="http://www.youtube.com/watch?v=8JUw7rDoZeA" type="video" mtype="youtube"}

 

Az év végén megújult a zenekar. „Továbbra is maradunk a trió formációnál. Basszusgitáron Ferusz Krisztián játszik, Hatala Jani pedig dobol”.

A zenekar idén leginkább az első albumuk kidolgozására szeretne koncentrálni, az új felállással már csiszolgatják a nótákat. De a koncertezés sem marad el.

„Április 4-én Komáromban a Rév-ben lépünk fel a P.Mobil vendégeként. Ezen kívül a Dunaszerdahelyen láthattok bennünket a Soul Hunter-ben május 15-én és nyáron természetesen a Tumultus Fesztiválon.

Április 10-én Budapesten a Légóban az Invaderrel, május 8-án ugyanitt Kalapács Józsival és az Ayers Rock-al, május 22-én pedig Budán a Bigbike Pub-ban a Kashmir együttessel csapunk egy banzájt.” - tette hozzá végül a zenekarvezető.

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk