Varró Dani, ahogy még sosem hallottad: Magidom - Mozi

Megjelent a Magidom zenekar legújabb klipje a Mozi című Varró Dani-feldogozáshoz, amely a zenekar tavaly év végén megjelent Turistajel című lemezén szerepel. A februárban napvilágot látott, groteszk jelenetekben bővelkedő Natúr klipje után most egy egészen másik oldalát mutatja meg kvartett.

A csapat korábban is jelentkezett már egy versmegzenésítéssel, és éppen az Eső esik fölszárad című Radnóti-feldolgozás sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy újra megpróbálkoznak valami hasonlóval. Varró Dani könnyed, játékos stílusa nagyon közel áll a srácokhoz, így kézenfekvő volt, hogy tőle választanak egy verset. A Mozi című mű a költő Szívdesszert című kötetének egyik leghumorosabb darabja. Benyhe Robi, a zenekar énekes-gitárosa így mesélt a szöveg és a zene találkozásáról: „Nagy kihívás volt jól hozzányúlni ehhez a vershez, mert már önmagában is nagyon dallamos, lüktető a szöveg, ami kicsit veszélyes is tud lenni megzenésítés szempontjából. Mi viszont kicsit még rá is játszottunk erre, és szándékosan pörgősre vettük a versszakokat, aminek a lekövetése egy kis kihívást jelenthet a hallgatóknak. Az egyszerű, ismétlős refrén, és az üde bendzsó betétek viszont valamennyire ellenpontozzák a sűrű verzéket, így összességében elég poppos, befogadható dal született. Nagyon izgultunk, hogy mit fog szólni mindehhez Varró Dani. Egy kisebb kutatómunka után sikerült vele személyesen találkoznom, és szerencsére nagyon tetszett neki, úgyhogy megnyugodtunk.”

Magidom

A dalhoz forgatott videó egészen formabontó, hiszen egy szövegvideót és egy hagyományos klipet ötvöz. A videót Simó Marcell készítette, a lány szerepet Péterffy Lili, a fiút pedig Bajnok Balázs, a zenekar szólógitárosa alakította. Benyhe Robi így összegezte a munkálatokat:

„Koncepció volt, hogy a jól ismert sablonok helyett teljesen home-made megoldásokat használjunk, a saját kezünkkel készítsünk mindent, és ezáltal személyesebb legyen az egész. Persze ez elég időigényes volt, de talán nem hiába. Az egész dalszöveget felírtuk egy több méter hosszú tekercsre, és ezt húztuk végig a kamera előtt különböző rajzocskák kíséretében. A versben rejlő ironikus hangulatot mi is igyekeztünk megjeleníteni a magunk módján, a végig jelenlevő Youtube-keret kicsit idézőjelbe is teszi a történetet. Alapvetően az én ötleteim mentén haladt a megvalósítás, de segítség nélkül nem ment volt. Óriási köszönet Simó Marcellnek a videó elkészítéséért, Péterffy Lilinek a női szerep szuper alakításáért, Balázsunknak, hogy vállalta a cuki srác szerepét, Kipke Mogyinak a szöveg leírásáért, Kovács Mónikának, hogy segített nekem a rajzolásban, Charlotte Drath-nak a folyamatos segítségért, Virágh Katának a sminkelésért, Jezerszky Vikinek és Lábas Vikinek pedig a kedves asszisztenciáért, és hogy tartották a lelket a csapatban.”

 

 

ATEMPO.sk