Ezt nézzétek: Itt a legújabb Budapest Voice feldolgozás - Gyémánt

Mi volt a legszebb gondolat, amit valaha mondtak neked? Ezt kérdezte meg emberektől az a stáb, amely a Budapest Voices Gyémánt című átdolgozásához forgatott klipet. A videó szereplői egy kartonpapírra írták az üzeneteket, ebből készült a hol megható, hol vicces kisfilm. A klip célja, hogy merjünk bátran megdicsérni másokat.

A klipben 39 ember látható, köztük számos közszereplő és sok hétköznapi ember. Szerepel benne Schell Judit színésznő, Bagdy Emőke pszichológus, Scherer Péter színész, Tóth Krisztina költő, Novák Péter zenész, aki az eredeti dal egyik szerzője, Szekeres Pál többszörös paralimpiai bajnok, Zemlényi Zoltán író, továbbá fogorvos, zöldséges, virágárus, hentes.

Budapest Voice

„A klip alapkoncepciója Regős Ábel rendezőtől és Sánta Balázstól származik, mindketten a The Coll kreatív műhely tagjai” – mondta Warnusz Zsuzsa, a kórus vezetője. – „A szereplőket a stáb és az együttes tagjai kérték fel, és van köztük jó pár Budapest Voices rajongó is. Arra törekedtünk, hogy a videóban mindenféle ember szerepeljen, és a magyar társadalom széles spektrumát mutassuk be. Az utca emberét és közszereplőket kértünk meg arra, hogy írják le egy kartonlapra azt a legszebb mondatot vagy üzenetet, amit életük során kaptak. A videó azzal a céllal készült, hogy reflektáljon az aktuális problémákra: a negatív közhangulatra, a gyűlölködő kommentekre, a színvonaltalan közbeszédre. Fontos számunkra, hogy merjünk kedvesek lenni és dicsérni, illetve szép szavakat mondani a másik embernek.”

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A Gyémánt eredetileg a Kimnowak egyik slágere. Az átdolgozás a 12 énekesből és egy ütőhangszeresből álló Budapest Voices jövőre megjelenő második lemezén hallható majd.

Az együttes legközelebb november 14-én Budapesten az Óbudai Kulturális Központban lép fel.

aTEMPO.sk