A Dal 2016: Petruska - Trouble In My Mind

Petruska András

Egy újabb dalt mutatunk be, Petruska Trouble In My Mind című számát, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

Petruska András fiatal dalszerző-énekes zenéjében a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamint a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjának, valamint virtuóz hangszerkezelésének köszönhetően meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Gitározni 9 évesen kezdett, és korán belevette magát a dalírásba is. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, de előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián, fellépett később a Petőfi Akusztik koncertsorozatban és a Szigeten is.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A konceptalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a 21. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemle Legjobb rendezés kategóriában. 2016 tavaszán jelenik meg Petruska következő nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió is rendszeresen játssza.

Trouble In My Mind című versenydala saját szerzemény.

 

 

ATEMPO.sk