A Dal 2016: Berkes Olivér & Tóth Andi - Seven Seas

A következő dal, Berkes Olivér és Tóth Andi Seven Seas című duettje, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

Berkes Olivér, a Németországban született, majd 5 évesen családjával Magyarországra költöző énekes, dalszerző jelenleg az International Business School hallgatója. Sokáig versenyszerűen teniszezett, zenei karrierje pedig a The Voice tehetségkutatóban indult 2012-ben, ahol Caramel csapatának tagjaként az elődöntőig jutott. Azóta rendszeresen fellép és állandó tagja az Orfeum Pesti mulató A Nagy Gatsby című revüműsorának, amelyben Jay Gatsby szerepét alakítja. Első önálló dala Első érintés címmel jelent meg, DJ Newikkel közös, Goodbye című 2014-es felvétele pedig már kifejezetten népszerű lett a hazai zenei rádiókban. 2015-ben jelentette meg első önálló nagylemeze előfutáraként a Don’t Be Anxious című maxit.

Duettpartnere a nagyváradi születésű Tóth Andi színész-énekesnő, aki az X-Faktor ötödik szériájának győzteseként vált ismertté, egyúttal a Válótársak című tévésorozat fiatal női szereplője is. Szülővárosában a Művészeti Líceumba járt középiskolába, ahol rajz szakon tanult. 13 éves korában elkezdett énektanárhoz járni, és részt vett különböző énekversenyeken is. Az X-Faktor ötödik szériájában párbaj nélkül jutott a fináléba, és végül meg is nyerte a versenyt a 16 éves lány, ezzel ő lett a műsor történetének legfiatalabb győztese. 2015-ben megjelent első videoklipje, a Legyek én!, szerepet kapott a Madách Színház Nyomorultak című darabjában, majd a Válótársaknak című tévésorozatban tért vissza a képernyőkre.

Seven Seas című versenydalukat a Unique zeneszerzője, Kovacsics Ádám, valamint az idei Dalban három dalszöveggel is versenyző, gyakorlott eurovíziós szerző, Johnny K. Palmer írták.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk