A Dal 2016: C.E.T. - Free

A következő, C.E.T. Free című száma, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

A szentesi születésű énekes, színész a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozata után, 18 évesen költözött Budapestre, és bár többféle területen próbálkozott, felbukkant tehetségkutatókban és egy fiúzenekarban is, eddig leginkább a zenés színház területén bizonyított. A Pesti Brodway Studióban folytatott képzéseket, és az Operettszínház stúdiósaként a többi közt az Elisabeth, a Miss Saigon, a Parasztopera és a Rómeó es Júlia előadásokban is szerepet kapott. Legkomolyabb musicalszerepében eddig az István, a király kórusában formálta meg Solt alakját a Novák Péter rendezte városligeti feldolgozásban, 2015 nyarán. „Képviselni egy ügyet, akár három percben, nekem ez a dal” – írja magáról bemutatkozó prezentációjában, és komolyan is gondolja: Alex civilben a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány aktivistája.

Free című versenydala saját értelmezésében arról szól, hogy „Közép-európai idő szerint eljött a változás pillanata”, szerzőnek Novák Pétert, a PUF-gitáros Molnár Balázst és Király Martina jazz-előadó, dalszerzőt nyerte meg.

 

http://www.youtube.com/watch?v=G7RzkghsS0c

 

ATEMPO.sk / MTVA