KLIPPREMIER: Instrumentális zenéhez készített videót a Hope Red

Két év után itt az új Hope Red klip, mely ezúttal egy instrumentális dalhoz készült. A címe egyszerűen csak Track 6.

Az újdonság a zenekar közös szerzeménye: Gila a dallamguru, Kristóf és Szaki a groovemaisztrók, Sanya a chill és atmoszferikus specialista.

„A klipben négy jóképű fiatalember és egy menyasszony szerepel.” - árulták el a srácok. Így a tagokon kívül Dudás Dását is láthatjuk a videóban.

A dal felvételei és utómunkálatai a galántai Gila Stúdióban készültek, a klipet Laczkó Sanya készítette (EPIX Studio), aki az ötletgazda is volt. „Majd egy hónapig tartott, amíg sikerült kitalálni és leírni a forgatókönyvet.

Nehéz úgy klipet csinálni, hogy nincs szöveg, amire támaszkodhatna, ezért a dal hangulatát kellett alapul venni. Nem vagyunk biztosak abban, hogy elsőre érthető lesz mindenki számára, de biztosítunk benneteket, ott van a csattanó :-) Mindenképp meg akartuk mutatni a zenekart, ezert két fonalon folyik az esemény: a történetin és a zenekarin.”

Lássuk hát a Hope Red új klipjét:

 

 

A bandával koncerteken egy ideje hangszeres zenét játszó csapatként találkozhatunk. „Nagyon szeretünk instrumentálisan zenélni, sokkal kevésbe határolható be a zenénk tőle! Példának vettük a klasszikusokat, nekik sem volt énekesük. A közönség eddig meglepően jól fogadta a zenekart, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a grooveok és ezt ők is érzik. Ráadásul mind a négyünkre hárul a frontemberi poszt, aminek gyakran „stand up” kimenetele van :-)”

A zenekar tavaly májusban kezdett el énekest keresni, de mára kicsit változott a helyzet. „Keressük is meg nem is az énekes frontembert. Ha találunk olyan személyt, aki egyenértékű hangszerként tudja használni a hangját, akkor szívesen bővülnénk, mindenáron viszont nem.”

Hope Red

A banda őszre további meglepetéseket tartogat: további klipek valamint EP is várható tőlük. Mindenképp érdemes lesz figyelni közösségi oldalukat és youtube csatornájukat. Az új dal letöltésével, vagy a banda pólóinak megvásárlásával támogathatjátok a zenekart.

 

Hope Red

Domján Kristóf – dobok
Laczkó Sándor – gitár
Szabó 'Gila' Ádám – gitár
Szakál András – basszusgitár

Zaťko Erivn, ATEMPO.sk