A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2017

Szombaton este a harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2017. A Duna és a Duna World csatornán élőben látható showból újabb hat előadó és szám jut az elődöntőbe. 

 

SZAVAZZ A KEDVENCEDRE ITT

 

A szombat esti műsorban ők lépnek majd színpadra:

Fedor Kyra - Got to Be A Day (zeneszerző: Fedor Kyra és Nemes Csaba; szövegíró Janky Balázs)
Muri Enikő - Jericho (Sebastian Arman, Joachim Persson)
Pál Benjamin - Father's Eyes (Tóth G. Zoltán; Halász Péter)
Pápai Joci - Origo (Pápai József)
Radics Gigi - See It Through (Radics Georgina, Radics Tamás; Riba Zoltán, Johnny K. Palmer)
Sapszon Orsi - Hunyd le a szemedet (Sapszon Bálint; Csenki Dóra, Sapszon Orsi)
Soulwave - Kalandor (Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc; Fodor Máté)
The Couple - Vége van (Berkó Gábor)
Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi - Hosszú idők (Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid; Molnár Tibor)
Zävodi + Berkes Olivér - #háttérzaj (Závodi Marcel; Závodi Gábor)

A harmadik válogató vendége az Irie Maffia lesz. "Hatalmas megtiszteltetés szerepelni a műsorban és egy dalpremierrel lépünk színpadra" - mondta korábban MC Columbo, az együttes rappere.

 

NÉZD ÉLŐBEN ONLINE

 

A Dal 2017 első, január 14-i válogatójából a Leander Kills, a Roma Soul, Singh Vikitől, a Spoon 21, Henderson Dávid és Benji, a január 28-i második körből a Kállay Saunders Band, Kanizsa Gina, a Peet Project, Chase, a Mrs Columbo, valamint Szabó Ádám már bejutott az elődöntőbe.

A Dal három válogatójából összesen 18 kerül az elődöntőkbe, amelyeket február 10-én pénteken és 11-én szombaton rendeznek. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között Kijevben.

Az ukrán fővárosba utazhat és a verseny kulisszái mögül tudósíthat az a szerencsés, aki megnyeri A Dal 2017 videoblogger pályázatát. Erre bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, magyar állampolgár vagy magyarországi lakóhellyel rendelkezik. A pályázónak legfeljebb két perc hosszúságú videót kell beküldenie, amelyben megmutatja, miért ő lenne a legalkalmasabb videoblogger, aki tudósítja a magyar nézőket a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválról, a helyi kultúráról, a zenei életről és a fiatalok szokásairól.

A Dal 2017 kijevi videobloggere pályázatra március 15-ig várják a jelentkezéseket. A szakmai zsűri által kiválasztott győztest március 31-én fogják kihirdetni.

aTEMPO.sk / MTI