Ma adják át a Grammy-díjakat - Prince és George Michael emléke előtt tisztelegnek

A Grammy-díjakat 59. alkalommal osztják ki ma este Los Angelesben. A gálán Prince és George Michael emléke előtt tisztelegnek.

A vasárnapi díjátadón, amelyet a Staples Centerben rendeznek meg, a fellépők között lesz mások mellett Adele, a Daft Punk, Alicia Keys, John Legend, Demi Lovato, Bruno Mars és Katy Perry, Carrie Underwood, Keith Urban és a The Weeknd is. Közös produkcióval készül a Metallica és Lady Gaga.

NÉZD ONLINE

A ceremónia műsorában idézik fel a két Grammy-díjas zenész, Prince és George Michael emlékét. A esemény házigazdája James Corden lesz.

A díjakat odaítélő Amerikai Lemezakadémia közleménye szerint George Michael és Prince egy korszak popikonjai voltak, ritka zenei géniuszok, karizmatikus egyéniségek. Világszerte nagy rajongótábora volt egyéni stílusuknak és hangzásuknak, távozásuk óriási veszteség az alkotói közösség számára - fogalmazott a testület elnöke, Neil Portnow.

Az amerikai zeneipar legrangosabb elismerésére a legtöbb, kilenc kategóriában Beyoncé esélyes, de nyolc jelölést kapott Rihanna, Drake és Kanye West is. A díjat összesen 84 kategóriában ítélik oda.

ATEMPO.sk / MTI