Ma lép színpadra Kállay-Saunders András

Az első elődöntőben résztvevő országok, valamint a kiemeltek közül Franciaország, Spanyolország és Dánia zsűrije előtt mutatta be produkcióját hétfőn este Koppenhágában az Eurovíziós Dalfesztivál 16 előadója, köztük a magyar Kállay-Saunders András, aki a Running című dal előadásával meggyőző teljesítményt nyújtott a főpróbán.

Ma este már a közönség előtt kell bizonyítania. Az első elődöntőben utolsóként lép majd színpadra.
Tegnap a zsűrik - teljes titoktartás mellett - pontoztak is, ez adja a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: az első elődöntőben az utolsó dal elhangzását követő 15 percben lehet sms-ben voksolni, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik.

Mivel Szlovákia nem vesz részt a versenyen, így Szlovák számról nem lehet SMS-ben szavazni a verseny folyamán.

A kétféle pontszám egyenlő arányú kombinációja alapján dől el, hogy a mai elődöntő 16 előadójából melyik tíz kerül a május 10-i fináléba. Hasonló szabályok alapján jut be tíz másik induló a csütörtöki második elődöntőből a 26-os döntőbe, ahol hat kiemelt ország előadója már ott van.

Az M1 este 21 órától élőben közvetíti az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, előtte pedig Elővízió 2014 címmel a fesztivál felvezető műsorát tekinthetik meg.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4b2GYRRbv50

 

ATEMPO.sk
fotó: Thomas Hanses