Kezdődik a Váci Tavaszi Fesztivál – mutatjuk a programfüzetet is

Sokszínű programkínálattal várja a kultúra kedvelőit péntektől, március 17-től április 30-ig a Váci Tavaszi Fesztivál, amelyet 15. alkalommal rendeznek meg a Pest megyei városban.

A nyitó koncertet a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar adja, Schubert Befejezetlen szimfóniáját és Grieg a-moll zongoraversenyét szólaltatja meg az együttes Cs. Nagy Ildikó zongoraművész közreműködésével, Sándor Bence vezényletével.

 

Az idei programmal igyekeztek széles kultúrafogyasztói kört megcélozni, amely a programkínálatból is jól látszik. A zenei kínálatban a komolyzenétől a dzsesszen és a musicalen át egészen a táncházig ível a paletta.

Koncertet ad Bognár Szilvia, a Csík Zenekar Kiss Tiborral, a Balázs Elemér Group, a Kolompos együttes, a Sax-O-Funk formáció, Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Sextet, a Budapest Bár és Marge is. De táncházban zeném majd a Parapács zenekar és két musical, a Légy jó mindhalálig, valamint Grease is látható lesz.

 

NÉZD MEG A ROGRAMFÜZETET

 

A színes programkínálatban szerepel olyan előadás is, mint például Vekerdy Tamás Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked, a filmrajongóknak pedig a Mozgó Mozi keretében vetítenek alkotásokat.

A fesztivál rendezvényeinek egy-két kivételtől eltekintve a Madách Imre Művelődési Központ ad otthont.

ATEMPO.sk / MTI