Pápai Joci készen áll – két hét múlva Eurovíziós Dalfesztivál Kijevben

Pápai Joci

Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben Origo című dalával.

"Annyi szeretetet kaptam az elmúlt hetekben és hónapokban, amit eddig talán még soha. Nagy feladat és teher számomra az ország képviselete, de bízom a jó szereplésben" - mondta Pápai Joci a belvárosi KIOSK Budapest étteremben tartott tájékoztatón.

A rendezvényen ott volt Levina, a verseny német indulója, valamint Freddie és Rátonyi Kriszta, a műsor két magyar kommentátora is.

Medvegy Anikó, a Duna televízió csatornaigazgatója beszámolt arról, hogy a dalfesztivál második, május 11-i elődöntője, valamint a 13-i döntő estéjén a Március 15. térről, a KIOSK elől jelentkezik élőben az Elővízió című felvezető műsor.

"A műsorban megmutatjuk Joci felkészülését, útját A Dal döntője óta, a próbákon történteket, Freddie és Kriszta felvezetőit, hangulatjelentéseit. Május 13-án, szombaton, a döntő előtt már 16 órától programokkal várjuk az érdeklődőket a KIOSK elé. Közös szurkolás, igazi közös élmény legyen" - fogalmazott Medvegy Anikó.

 

 

Pápai Joci azt emelte ki, hogy igyekszik mindig csak a következő lépésre koncentrálni. "Minimális célom nyilván a döntőbe kerülés, a fináléban már a sors keze is beleszól az eseményekbe. A produkció vizuális részének végleges változatát csak Kijevben fogjuk mi is először látni, a szervezőktől visszaküldött demóanyag nagyon hasonlít arra, amit meg szerettünk volna valósítani" - mondta az énekes, aki május 1-jén utazik Kijevbe.

Hozzátette, hogy a látvány sokat változik ahhoz képest, amit a nézők A Dal 2017 februári döntőjében tőle láthattak, de részleteket egyelőre nem szeretne erről elárulni.

"A színpadi produkció nem sokat változik, hárman leszünk a színpadon, rajtam kívül Alexandra és Emese, a hegedűs és a táncos lány. Közreműködik egy vokalista is, aki erősíteni fogja a hangzást, de technikailag már nem tudtuk megoldani, hogy ő is színpadra lépjen".

Pápai Joci megjegyezte, hogy Kijevre nézve biztató számára a két héttel ezelőtti amszterdami szereplés. A magyar énekes a dalfesztivál indulóinak többségével együtt mutatta be dalát 1500 fős közönség előtt, és az Origo nagy sikert aratott. "Mégis azt gondolom, felesleges belemenni a latolgatásokba, a versenyt a tévénézők és a nemzeti zsűrik tagjai együtt döntik el. Mindent bele fogok adni, és remélem, minél több ember szívébe tudok eljutni."

Levina német énekesnő (b2) és Pápai Joci énekes, a közmédia Dal 2017 című versenyének győztese (b3), a verseny indulói, valamint Freddie (b, Fehérvári Gábor Alfréd) és Rátonyi Krisztina (j), a műsor két kommentátora

Levina, Németország indulója az Eurovíziós Dalfesztiválon kiemelt ország versenyzőjeként már eleve döntős. A 25 éves énekesnő dalának címe Perfect Life, a dal szerzőinek egyike Lindy Robbins amerikai zenész, aki korábban Anastaciával, a Backstreet Boys-zal, Shaggyvel, Jason Derolóval és David Guettával is dolgozott már.

 

 

Mint a rendezvényen elhangzott, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar kommentátorai közül Rátonyi Kriszta a lehető legtöbb információt szeretné megosztani a nézőkkel, a tavalyi magyar induló, Freddie pedig a színfalak mögül jelentkezik, és kulisszatitkokról fog beszámolni, amelyek még közelebb viszik az embereket a versenyhez.

Tatár Csilla, a sajtótájékoztató moderátora, A Dal egyik műsorvezetője felolvasta Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa üzenetét. Mint felidézte, a Március 15. tér tavaly után második alkalommal ad otthont az Eurovíziós Dalfesztivál budapesti szurkolói központjának. Kitért arra, hogy tavaly több százan szurkoltak itt együtt remek hangulatban, és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) kötött hosszú távú együttműködés alapján idén is programokkal várják az érdeklődőket, akik A Dal 2017-es döntőseivel találkozhatnak.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra utazik Budavári Balázs is, aki A Dal 2017-hez kapcsolódó videoblogger-pályázat győzteseként tudósíthat Pápai Joci fellépéséről és a kijevi eseményekről.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Balogh Zoltán