Izgalmas lesz az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató

Nagy-Szín-Pad!

Május 19-én indul a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériája. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutatóján idén nyolc előadó indul, a döntő május 27-én lesz, a részvevők meghívást kapnak például a Sziget és a Telekom VOLT nagyszínpadaira.

"A Nagy-Szín-Pad! célja változatlan: azokat a tehetségeket megmutatni egy szélesebb közönség számára, akik már bizonyítottak és készen állnak egy még nagyobb kihívásra" - fogalmazott Lobenwein Norbert alapító-főszervező.

Az idei mezőnybe Petruskát, a Lóci Játszikot, a Jónás Vera Experimentet, a Qualitonst, a Dope Calypsót, a Konyhát, a Mörköt és Senát válogatta be a mintegy száztagú szakmai szavazói kör, a produkciókat egyórás koncerteken május 19-től 22-ig párosával mutatják be négy estén át a fővárosi Akvárium Klubban.

Szavazni az elődöntők napjain 20 órától másnap 20 óráig lehet az aznap fellépő két zenekarra sms-ben, online a nagyszinpad.com-on, valamint Instagram-on.

 

Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapító-főszervezője elmondta, hogy a voksokat összesítik egy 23 tagú zsűri pontszámaival, így számítják ki a három legjobb produkciót. A grémiumban zenészek (köztük Lovasi András, Kiss Tibor, Ganxsta Zolee), a média képviselői (a Petőfi Rádió részéről Pető Zoltán és Borcsik Attila is), koncert- és fesztiválszervezők (Gerendai Károly, Lobenwein Norbert, Fülöp Zoltán), valamint "megmondók" (például Zacher Gábor toxikológus) is helyet kaptak.

A zsűri:

A ZENÉSZEK
Animal Cannibals, (Ricsipí és Qka MC)
Ganxsta Zolee, zenész
Felcser Máté, a Punnany Massif zenekar vezetője
Kiss Tibor, a Quimby zenekar tagja, képzőművész
Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője
Lovasi András, a Kiscsillag vezetője, dalszerző, előadó

MÉDIA
Borcsik Attila - Izil, a Petőfi Rádió zenei főszerkesztője
Kardos-Horváth János, a Petőfi Rádió műsorvezetője, zenész
Ligeti Nagy Tamás, újságíró
Mezei Zsolt, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatóhelyettese
Pawlowszky Tamás, a Recorder kreatív producere
Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója

SZAKIK
Bende Zsuzsanna, az A38 Hajó vezető programszervezője
Csiszár Virág, a Sziget Szervezőiroda nemzetközi booking vezetője
Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Strand, a B.my.Lake vezetője, a Sziget zenei igazgatója
Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője
Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Strand, a B.my.Lake vezetője, a Sziget zenei igazgatója
Muraközy Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője
Pálffy András, a Budapest Park alapítója
Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója
Szűts László, a MAHASZ elnöke

MEGMONDÓK
Szirmai Gergő, YouTuber
Dr. Zacher Gábor, toxikológus

 

A döntősök kilétét május 24-én reggel a Petőfi Rádióban jelentik be. Ekkor újraindul a szavazás a három döntősre, egészen a május 27-i finálé végéig immár a zsűri nélkül, csak a közönség részvételével.

Az elődöntőket és a döntőt a Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert, és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

A Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeinek nagyszínpadaira, emellett a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is.

A döntősök közül a közmédia és a díjak felajánlói választják ki, melyik produkció képviselje Magyarországot a jövő januári groningeni Eurosonic Festivalon. A győztes videoklipet készíthet és szerepel a Petőfi Zenei Díj showműsorában. Idén a Budapest Park is lehetőséget ad a verseny nyertesének a bemutatkozásra, a győztes a siófoki Plázs nyitóestéjén is játszhat.

"A Petőfi Rádió felfrissítése és az elmúlt év bizonyította, hogy óriási igény van a minőségi magyar könnyűzenére és nekünk kiemelt feladatunk a tehetségek bemutatása, felkarolása" - hangsúlyozta Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Petőfi Rádióval közösen számos komoly produkciót sikerült az elmúlt években hozzásegíteni az előrelépéshez" - jegyezte meg Lobenwein Norbert.

A Nagy-Szín-Pad! első szériáját 2014-ben a Mary PopKids, a következőt az Ocho Macho, a tavalyit pedig a Bohemian Betyars nyerte, de szélesebb ismertséget köszönhet a tehetségmutatónak a Halott Pénz, a Szabó Balázs Bandája, a Cloud 9+, a Margaret Island, a Honeybeast vagy az Ivan & the Parazol is.

A résztvevők ott voltak a szerdai sajtóeseményen, közülük a Jónás Vera Experiment és a Lóci Játszik is Fonogram-díjat kapott idén, Sena a napokban jelentette meg új albumát, a Featherst, de túl van már két stúdióanyagon Petruska és a Qualitons is.

Az idei Nagy-Szín-Pad! kiemelt támogatója az MVM, amely eddig - mint azt Bentzik Réka kommunikációs igazgató mondta - elsősorban a komolyzenét támogatta, de fontosnak tartja a könnyűzenei élet tehetségei mellé is odaállni.

ATEMPO.sk / MTI