Dal, amely elkísér: indul az Artisjus és a Dal+Szerző kampánya

Dal, amely elkísér: indul az Artisjus és a Dal+Szerző kampánya

Közös kommunikációs kampányt indított a Dal+Szerző blog és az Artisjus Dal, amely elkísér címmel a dalszerzők értékteremtő munkájának, a dalok életünkben betöltött szerepének bemutatására.

A kampányfilmekben Berg Judit író, Hartai Petra színész, Kőhalmi Zoltán humorista, Nyáry Krisztán író-irodalomtörténész és Ónodi Eszter színész beszél arról, melyik a kedvenc dalszövege, ezek megszületéséről pedig a szerzők, Beck Zoltán, Menyhárt Jenő, Szabó Balázs, Szabó Benedek és Varga Livius mesélnek - közölte az Artisjus.

A bemutatott dalok közé tartozik a 30Y Révbe ér című dala (szövegíró: Beck Zoltán), a Quimby Magam adom című száma (Varga Livius), a Szabó Benedek és a Galaxisok Nosztalgia című száma (Szabó Benedek), a Szabó Balázs Bandája Apám a vadludakkal című dala (Szabó Balázs), valamint az Európa Kiadó Romolj meg című dala (Menyhárt Jenő).

"Az irodalom felől hallgatom ezeket a zenéket, miközben egyszerű zenehallgató is vagyok. Hiszek abban, a dalszöveg a költészet része, és szeretem, hogy ez egy erős tradíció Magyarországon" - mondja Nyáry Krisztián a kisfilmben. Menyhárt Jenő arról beszél, hogy bizonyos dolgokat akár tudatosan, akár ösztönösen meg akar fejteni. "Ez az ihletből keletkező lendület akkor ér véget, amikor megszületett a dal".

A filmek a Dal+Szerző (www.dalszerzo.hu) blogon nézhetőek meg, a kampány online felületeken és budapesti közterületi reklámhordozókon egyaránt zajlik. A kampányban részt vesz néhány élőzenés szórakozóhely és zenei klub Budapesten és vidéken, ezek a koncertek előtt bemutatják a kisfilmeket, illetve kommunikációs anyagok kihelyezésével segítik az ügyet. A kampány ideje alatt online kutatás is zajlik, amely a dalszerzők ismertségét és elismertségét vizsgálja. Ennek eredményeit június elején teszi közzé a szervezet.

"Ez az első ennyire széleskörű kommunikációs kampány az Artisjus történetében. Izgalmas dolog átlépni a hagyományos szakmai-edukációs kommunikációnk határait és sokkal szélesebb közönséghez eljuttatni legfontosabb üzenetünket: a dalszerzők értéket teremtenek" – mondta Tóth Péter Benjamin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója.

ATEMPO.sk / MTI