Jön a Virtuózok utolsó elődöntője a komáromi Kristóf Rékával

Kristóf Réka

A harmadik elődöntővel folytatódik a Virtuózok idei évada, a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsorban ezúttal a nagyok korosztályának legjobbjai lépnek színpadra.

Ott lesz a komáromi születésű Kristóf Réka énekes is, aki jelenleg Németországban tanul. A Selye János Gimnázium padsoraiból indult Brémán keresztül egész Münchenig, ahol már a Filharmónia közönsége is megcsodálhatta.

Rajta kívül Lukács Gergely tubást, Bojtos Luca és Sellei Etelka énekest, Rácz Robertó és Bonino Anna-Sophia hegedűst, Szaller István szaxofonost, Beeri Benjámin trombitázó tenort és Kéringer Dávid klarinétos játékát láthatják és hallhatják.

A szakmai zsűri előtt ezúttal kamarazenekari kísérettel lépnek fel a muzsikusok és a Budapest Jazz Orchestrával is előadnak egy közös számot.

 

 

A péntek esti elődöntő alatt a tévénézők a Facebookon élőben kommentálhatják a látottakat, ebben ezúttal is a Virtuózok egyik korábbi versenyzője Tóth Bettina, valamint a fiatal zenei producer, Závodi Marcel lesznek segítségükre.

A nézők a Virtuózok alkalmazás segítségével szavazhatnak is arról, hogy melyik versenyző produkciója tetszett nekik leginkább.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész; Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész alkotja.

 

 

A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok elődöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

ATEMPO.sk / MTI