Átadták az idei Petőfi Zenei Díjakat a VOLT Fesztiválon

Wellhello

A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.

 

A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át. Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett, a díjat Zsédától és Molnár Ferenc Carameltől, A Dal 2017 két zsűritagjától vette át a zenekar.

Az év együttese a Halott Pénz lett, díjukat Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya adta át.

Halott Pénz

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marsalkó Dávid (Halott Pénz), akik Palvin Barbara divatmodelltől és Miskovits Márton műsorvezetőtől vették át díjaikat.

Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért, amelyet Csillag Mano vágótól vettek át.

Az év felfedezettje a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át.

Soulwave

Az év dj-jének Lotfi Begit választották, aki ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművésztől vette át díját.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A szobrot Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója adta át az együttesnek Micsodaország című, tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott koncertjéért.

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta, aki a VOLT Fesztivál főszervezőitől, Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől vette át az elismerést.

 

A Petőfi Rádió és a VOLT Fesztivál közös díja a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőit ismeri el. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szavazatok összessége adta.

A két és félórás műsorban fellépett a motoros show-val kísért Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Brains, a NAZA, valamint a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert egyesítő Rap Allstars formáció, a VOLT idei himnuszát mutatta be a Punnany Massif Horváth Charlie-val és Pásztor Annával. Szerepelt a műsorban továbbá Alle Farben berlini dj, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmből ismert Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusa a Halott Pénzzel közös produkcióban, Benji mint A Dal 2017 akusztikus versenyének győztese, a gála végén pedig a brit Fatboy Slim adott koncertet.

A díjátadó műsorvezetője Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente volt. A Petőfi Zenei Díj gálát a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetítette.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Nyikos Péter